Dawn of Ouroboros - Velvet Incandescence (2023)

geen stemmen

Label: Prosthetic

1. Healing Grounds (5:29)
  2. Testudines (4:44)
  3. Iron Whispers (6:19)
  4. Levitating Pacifics (8:04)
  5. Rise from Disillusion (7:30)
  6. Castigation (3:28)
  7. Cephalopodic Void (3:59)
  8. Velvet Moon (6:44)
avatar van gigage
Iron whispers begint melodieus en daarna hakken de gitaren er lekker in en waar ik een blackmetal riff verwachtte blijft dat toch uit. De zang is wel van dat genre geplukt maar muzikaal gezien zit dit toch meer in de prog metal, de stevige variant. Een mooie melodische gitaarsolo en vrouwelijke achtergrondzang toppen het mooi af.
Dit kan niet van alle songs gezegd worden. Het vlotte Testitudes blijft wat hangen tussen de ( post) blackmetal en prog in. De combinatie is niet nieuw maar is hier toch wel fraai uitgevoerd.
De geluidskwaliteit blaast me dan weer niet omver maar de fraaie ambient vibe op de afsluiter Velvet Moon weer wel, er valt genoeg te beleven. Leuk album