The Sound - The Statik Records Years (2023)

Label: Demon

50. Through and Through
  51. Reduced to Danger
  52. Shimmer
zaaf
hee wat een leuke melding. ga dit weekend eens even lekker voor zitten.

avatar van Chameleon Day
zaaf schreef:
hee wat een leuke melding. ga dit weekend eens even lekker voor zitten.

Euh, …. hij is nog niet uit. Bovendien zo goed als volledig gelijk aan de Edsel box van een paar jaar terug.

o dan ga ik daar lekker voor zitten

zaaf schreef:
o dan ga ik daar lekker voor zitten
o wacht dat is de plus box, van 2014, die ken ik!

avatar van outoftheblue
The Sound was een Engelse postpunkband die in 1979 in Zuid-Londen werd opgericht. De band werd gevormd door leadzanger, gitarist en songwriter Adrian Borland, drummer Mike Dudley, bassist Graham Bailey en toetsenist Benita "Bi" Marshall. The Sound werd bekend om hun introspectieve teksten en zwevende melodieën, en hun debuutalbum 'Jeopardy' was zeer invloedrijk in de postpunkbeweging. Ondanks lovende kritieken bereikte de band nooit dezelfde commerciële hoogten als hun leeftijdsgenoten en ging in 1988 uit elkaar, maar hun muziek heeft een cultstatus behouden en wordt vereerd door fans van postpunk en alternatieve muziek. Deze box bevat de originele releases 'Shock Of Daylight', 'Heads And Hearts' en 'In The Hothouse', plus 'New Way Of Life', een verzameling demo's die onlangs is geremasterd. Ook inbegrepen is de exclusieve compilatie 'Blood And Poison' met niet eerder uitgebrachte vroege versies van 'Whirlpool' en 'Wildest Dreams', enkele versies van 'One Thousand Reasons' en Temperature Drop' (die voor het eerst op cd verschijnen), en de niet eerder uitgebrachte nummers 'Through And Through' en 'Reduced To Danger', kortom spek voor de bek van ondergetekende en daarom de volle 5 sterren!

avatar van Chameleon Day
I Know, I know. Je vertelt me niks nieuws….

avatar van freakey
Voor de zoveelste keer 'Shock Of Daylight', 'Heads And Hearts' en 'In The Hothouse' uitbrengen met wat extra's zodat echte fans worden opgescheept met heel veel doublures voelt me toch een beetje (veel) als lijkenpikkerij.... en geloof me, ik ben best wat gewend wat dat betreft als Jimi Hendrix en Frank Zappa fan!!

avatar van Alicia
Ik ga deze hoogstwaarschijnlijk dan ook niet kopen. De reguliere albums heb ik en ik vind dat voldoende. Misschien ga ik nog wel enkele losse nummers hiervan downloaden via Qobuz ofzo. En de zoveelste demo voegt - wat mij betreft - toch niet zo heel veel meer toe aan de verzameling. Ik hoor bovendien liever de versies uit het verre, verre verleden.

avatar van Rainmachine
Op zich wel een leuk hebbedingetje, ook al heb ik alles al staan, maar om hier nou 59 euro voor te betalen is weer wat teveel van het goede...

avatar van Rainmachine
outoftheblue schreef:
plus 'New Way Of Life', een verzameling demo's die onlangs is geremasterd.
Dit klinkt mooier dan het daadwerkelijk is, je kunt remasteren wat je wil maar een matige of slechte opname blijft een matige of slechte opname en dat is hier ook het geval. Voor de rest is het oude wijn in nieuwe zakken. De meeste liefhebbers hier hebben deze opnames al staan in een of andere vorm.

avatar van outoftheblue
Proeft wel enigszins naar oude wijn in nieuwere zakken ja die verzameling demos maar mooi blijft dit overzicht van 1 van mijn favoriete 80's wave bands!

Sparky
Weer een melkkoetje. Ik houd het lekker bij mijn From the Lions Mouth en Heads & Hearts lp's die ik af en toe nog uit de kast haal.