Spirit Adrift - Ghost at the Gallows (2023)

Label: Century Media

1. Give Her to the River (7:27)
  2. Barn Burner (4:31)
  3. Hanged Man’s Revenge (4:49)
  4. These Two Hands (5:48)
  5. Death Won’t Stop Me (4:26)
  6. I Shall Return (5:04)
  7. Siren of the South (5:53)
  8. Ghost at the Gallows (7:54)
avatar van ProGNerD
Lekker in het gehoor liggende old-skool heavy metal. Doet me een beetje denken aan acts als Ghost en The Nightflight Orchestra, al zijn die nog net wat aanstekelijker / fouter (# guilty pleasure)...

Traditionele Heavy Metal zoals het moet. Deze plaat staat bol van de Maiden, Priest en Sabbath invloeden en ik hoor hier en daar een beetje Megadeth. De zanger heeft geen wereldstem maar het past prima bij het gitaarwerk dat lekker vet in de mix staat. Hier kan ik geen genoeg van krijgen.

avatar van AOVV
Jawel, dit is weer een lekker plaatje van Spirit Adrift, die koppig (maar op geslaagde wijze!) blijven teruggrijpen naar de oude gloriën, waarvan er enkele nog steeds alive and kicking zijn, overigens.

Van oorsprong verwerkte Nate Garrett, bezieler van dit project, meer doom-invloeden in de muziek, dat is gaandeweg verschoven naar heavy metal (al hoor ik vooral in de langere songs nog aardig wat Sabbath-verering). Ook vleugjes speed en power metal hoor ik er wel in terug, maar heavy metal in de stijl van Maiden, Priest en andere Saxons is wel dominant. Toch hebben de songs ook voldoende eigen gelaatstrekken, en klinkt het geheel simpelweg als een klok. Ik kan hier wel los op gaan, eerlijk gezegd, al vind ik Enlightened in Eternity nog net wat vetter.

3,5 sterren