Elsa Bergman Playon Crayon - Playon Crayon (2023)

1 stem

3. Heartbeats (3:16)
  4. Maths (3:34)
  5. The Sea (6:06)
  6. Phone Cords (4:50)
  7. Inspired by Steve Adams (5:37)
  8. Kaleidoscope II (2:18)
avatar van Slowgaze
Qu'est-ce que c'est le problème, Mssr Renard?

Slowgaze schreef:
Qu'est-ce que c'est le problème, Mssr Renard?

Volgens mij vond ik dit vreselijk. Ik ben altijd op zoek naar mooie Scandinavische jazz, en dat was dit blijkbaar niet. Een 2* is erg laag voor mij, dus ik vond het schijnbaar niet goed.

edit: ik weet het weer, 40 minutenlang freejazz, ja dat vind ik meestalniet mooi/goed.

Wat vind jij er van?

avatar van Slowgaze
Mssr Renard, weet het nog niet helemaal. Op zich kan ik best wat saxofoongefreak hebben en ik ben niet vies van elektronica, dus de combinatie vind ik op zijn minst interessant - maar of ik het echt goed of mooi vind, dat weet ik nog niet. Het zit me allemaal iets te veel op de vierkante millimeter, als een soort in ministukjes geknipte en aan elkaar geplakte Portico Quartet en daar word ik soms best nerveus van. Qua jazz hou ik waarschijnlijk toch iets meer van werk met een langere adem, met een nadruk op atmosfeer.

Slowgaze schreef:

Ik hoor geen saxofoon en ook geen electtonica. Dit is freejazz met viool, trompet, contrabas, gitaar en drums.

Gefreak ben ik het mee eens. Ik houd van progressieve en avant-jazz, maar als het alleen maar free gefreak is, geniet ik er niet meer van.

Het is geen Out to Lunch zeg maar.

Portico Quartet is wel weer van een heel ander kaliber. Gave band, maar toch niet te vergelijken met een avantjazz-plaat als deze?

Mssr Renard schreef:

Excuseer, de trompet in plaats van de saxofoon, daar heb je gelijk in. De cellopartijen bevallen me trouwens goed; fantastisch instrument natuurlijk. Ik dacht echt dat ik elektronica hoorde, maar wellicht zijn dat effecten op (onder meer?) de elektrische gitaar. Moet er nog eens goed naar luisteren.

Mssr Renard schreef:

Ja nee ja, ik hoorde er af en toe iets in dat me aan die band deed denken, maar dan ontzettend verhaspeld. Kan er niet helemaal de vinger op leggen, maar misschien is dat het hem juist: dat ik niet goed genoeg in de materie zit en mijn aanknopingspunten wel wat scherper hadden gekund.

Mssr Renard
Nog één betweter-ding: de cello is een gestreken contrabas, wat ik trouwens ook erg gaaf vind. Ik ken een Dolphy-plaat met contrabas én cello: 'Out There', masr dat is geen maskelijke plaat.

Vraag die bij mij opkomt is dan wel: hoe kom je op deze plaatcterect, en waar was je naar op zoek?

avatar van Slowgaze
Mssr Renard, ik schrijf voor een cultureel tijdschrift en zit hoofdzakelijk op de kunstonderwerpen, maar ik pak er ook nog weleens wat albumrecensies bij. Kreeg laatst een flinke doos met overgebleven recensie-exemplaren en promo's - nogmaals dank, Masimo - en daar zat deze ook bij. Geen idee wat ik er precies van moest verwachten. Heb er nog eens een extra luisterbeurt aan gewijd en hoor nu inderdaad dat er geen elektronica bij zat; mijn fout. Dolphy is nog een blinde vlek voor me; moet ik me maar eens in verdiepen.

Slowgaze schreef:

Achso, ik snap het. Als ik een echt mooie saxofoonplaat mag tippen die modern is : Melissa Aldana - Visions.