The William Loveday Intention - The New and Improved Bob Dylan (2020)

Rock / Folk

10. If Loving Is Believing
  11. Lay Some Flowers on My Grave
  12. Oh Sister
avatar van itchy
Een Bob Dylan-coverplaat met deze titel... je moet het maar durven. The William Loveday Intention is een alias (één van de vele) van Engelse garagerocker/schilder/dichter/excentriek Billy Childish. Onder deze vlag is het folkrock wat de klok slaat.

Is de albumtitel tongue in cheek? Wordt Zijne Bobheid hier ontheiligd? Helemaal niet! Dit klinkt juist oprecht. De instrumentatie is warm en vol, en wijkt niet heel erg af van de originelen. De stem van Childish ligt prettiger in het gehoor dan die van Dylan. Of dit alles ook een improvement is mag iedereen voor zichzelf vinden, maar ik vond het in elk geval een opvallend goed eerbetoon, en voor Bob-leken zou dit misschien een soort gateway naar zijn late jaren 60-oeuvre kunnen zijn.
Hierna volgden ook nog volume 2 en 3.