The Bellwether Syndicate - Vestige & Vigil (2023)

Label: Sett

1. Vestige (1:36)
  2. Beacons (3:37)
  3. Noir Thing (3:06)
  4. We All Rise (3:37)
  5. Republik (4:02)
  6. Clarion (4:18)
  7. Vigil (3:51)
  8. Dystopian Mirror (3:34)
  9. Wetworks (3:37)
  10. Golden Age (4:18)
  11. And If We Miss the Night (5:15)
  12. Voltairine (2:21)
avatar van jeanmaurice
Erg benieuwd naar deze eerste LP van William Faith en Sarah Rose Faith (ex Christian Death, Mephisto Walz, Shadow Project, Faith and The Muse) als The Bellwether Syndicate. Golden Age klinkt alvast geweldig!

Golden Age

Vestige & Vigil | The Bellwether Syndicate - thebellwethersyndicate.bandcamp.com

avatar van Alicia
Golden Age klinkt fantastisch. En we gaan van lekker ruig naar romantiek. En andersom. Gaat op de wenslijst!

avatar van Alicia
Weg met die bank! Want dit swingt als een gek. Dit moet je keihard draaien. Maar bovenal is dit een plaatje boordevol leuke songs. Voor elk wat wils. In je eentje. Met z'n tweeën. Of voor nog grotere feesten en partijen.

Zoals ik al zei: dit gaat van ruig naar romantiek. En weer terug.

Dus... sta op en ga weg van die bank!

Alicia schreef:

In de geest van Black Angel, Ritual Howls, Long Night, Killing Joke... om maar een paar namen te noemen. Zo ongeveer. Soms meer punk. Of post-punk. Of Gothabilly. Of gewoon aanstekelijke, lekker wilde pop. Met soms een dame aan de microfoon. Maar meer een heer. En soms zingen ze gezellig samen. The Bellwether Syndicate is eigenlijk 'van alles wat'. !

En...komt bij jou meteen binnen met 4,5 *.

Ik luister het hele album nu voor het eerst, en ja het klinkt inderdaad erg goed. William Faith en Sarah Rose Faith (een echtpaar) zijn ook al 'oude rotten' in het vak, dus aan ervaring geen gebrek, maar toch mag je dit gerust een overtuigende comeback noemen, alle liedjes en instrumenten zijn van beider hand. Toch wel knap voor 'slechts' een duo, klinkt hier als een volwaardige band. Moet ik nog zeggen dat deze ook bij mij op de wenslijst gaat...?! Inmiddels besteld.

Hieronder een interessante Podcast met de band:
The Bellwether Syndicate Podcast

avatar van Alicia
Ja, dit is voor mij eindelijk - na máánden - weer eens gelijk een echte 'knaller' in dit genre. Weet even geen ander woord. Daarom pats-boem een (voorlopige) 4,5*.

Alicia schreef:
Ja, dit is voor mij eindelijk - na máánden - weer eens gelijk een echte 'knaller' in het genre. Weet even geen ander woord. Daarom pats-boem een (voorlopige) 4,5*.

Deze steekt er echt wel bovenuit inderdaad. Ik heb vele nieuwe plaatjes gehoord in het genre, maar dit is zeker een toppertje. Ik stem niet meer, omdat ik teveel albums heb, dat kost me gewoon teveel tijd, maar als ik nog zou stemmen zou ik zeker ook 4 of 4,5* geven. Pas als ik het origineel hoor kan ik echt goed oordelen, daarom heb ik het album besteld, wat ik niet meer zo heel snel meer doe. Vroeger bestelde ik alles maar blindelings, waardoor veel albums nu liggen te verstoffen. Echte uitschieters zijn nu eenmaal zeldzaam, ongeacht welk genre.

avatar van Alicia
CD's en verstoffen ... ik ken het fenomeen. Ik ben maar gestopt met stoffen.

Alicia schreef:
CD's en verstoffen ... ik ken het fenomeen. Ik ben maar gestopt met stoffen.

Ik ook. Mijn grote kast is een groot stofnest, begin meteen te niezen als ik de deur opendoe.

avatar van Alicia
Dan maar beter de leukste CD's eruit en de kastdeuren verder dicht laten!

Het album staat nu voor de zoveelste keer op.

Ik voel mij weer 18!

Hoest mogelijk...

avatar van Lynchworld
The golden age is echt een berenummer, nu de rest eens uitchecken.

avatar van jeanmaurice
Een halfje verhoogd. Dit album belandt met enige regelmaat in mijn cd speler, en dat is een goed teken. Een groei album kennelijk. Toch wel erg sterke songs, lekker stevig en typische gothrock.