Castanets - In the Vines (2007)

Folk / Pop
Label: Asthmatic Kitty

1. Rain Will Come (5:20)
  2. This Is the Early Game (3:12)
  3. Westbound, Blue (2:00)
  4. Strong Animal (3:29)
  5. Sway (3:39)
  6. The Fields Crack (1:21)
  7. Three Months Paid (6:23)
  8. The Night Is When You Can Not See (4:30)
  9. Sounded Like a Train, Wasn't a Train (3:27)
  10. And the Swimming (4:33)
avatar van -SprayIt-
Geraffineerd schijfje, ongetwijfeld.
Kranig opgebouwd, effectief stemgeluid en een zo nu en dan mysterieus gebruik van de instrumenten.
Ik zal deze muziekdragende wondercirkel enkele meerdere malen moeten blootstellen aan mijn trommelvliezen, om een oordeel te kunnen vellen.

avatar van Bruno Banani
Zou ik zeker doen, een waar groeibriljant in mijn optiek.

avatar van Woody
Zo, wat een lekker plaatje dit zeg. Heerlijk stem, zo tegen het valse aan. Zoals bonnie 'prince'billy dat ook zo goed kan. Vooral de 2e stem ligt me erg goed zoals in This Is The Early Game. Daaronder mooie folkmuziek en hier en daar een over de top gitaar storm.

Ik denk dat een hoop mensen dit wel zouden kunnen waarderen.
Zijn Myspace: http://www.myspace.com/castanets en dan vooral The Early Game even luisteren

jkbb
Vergelijkbaar met Phosphorescent, volgens Last.fm. Zit inderdaad wat in. Ook een man die het traditionele hoekje der muziek op een eigenzinnige en orginele manier aanpakt, al is Houck wel veel beter. Mooi donker plaatje, het beste wat ik van deze artiest tot nu toe heb gehoord.

avatar van philtuper
Vind Phosphorescent toch echt een broertje van Will Oldham, het mindere welteverstaan. Vergelijking gaat niet op wat mij betreft. Anyway, ik vind Houck dus echt minder dan Raposa. Die gaat door merg en been met zijn stem terwijl Houck dat bij juist niet doet. En waarschijnlijk omdat ik bij hem op de een of andere manier de vergelijking met Oldham maak. En tsja, dan win je het niet...