Malcolm Holcombe - Bits & Pieces (2023)

Roots / Folk
Label: Gypsy Eyes

1. Bits and Pieces (2:31)
  2. Fill Those Shoes (5:01)
  3. Hard Luck City (2:19)
  4. The Wind Doesn't Know You (2:42)
  5. Conscience of Man (3:31)
  6. Ev'ry Soul Is There (3:21)
  7. Happy Wonderland (3:27)
  8. Another Sweet Deal (2:41)
  9. Bootstraps (2:51)
  10. Eye of a Needle (4:45)
  11. Rubbin' Elbows (2:43)
  12. I've Been There (2:10)
  13. Bring to Fly (3:33)
avatar van Lura
“One of the best damn songwriters in the world!”, zo noemt Jared Tyler zijn vriend en collega Malcolm Holcombe. En hij kan het weten want hij deelde het podium en/of studio al met topmuzikanten als Emmylou Harris, John Moreland, John Fulbright en Jimmy Lafave. En volgend jaar is het alweer 25 jaar geleden dat Malcolm en Jared begonnen samen te werken.

Het nieuwe album Bits & Pieces werd vorig jaar opgenomen, vlak nadat bij Malcolm kanker was gediagnosticeerd. Niet wetende wat de toekomst zou gaan brengen, besloot het duo het nieuwe album slechts met zijn tweeën op te gaan nemen. Deze twee muzikanten voelen elkaar na zo’n lange samenwerking perfect aan. Jared is een buitengewoon goede muzikant, die onder andere excelleert op de nodige snareninstrumenten. Bovendien voelt hij intuïtief precies aan wat de liedjes nodig hebben.

Het is intussen alweer Malcolm’s achttiende album, maar hij gromt nog altijd even gedreven en geëngageerd. In al die jaren heeft Malcolm zijn eigen, unieke met niemand vergelijkbare stijl geperfectioneerd. Liefhebbers van zijn muziek zullen ongetwijfeld Bit & Pieces wederom liefdevol in hun armen sluiten.

Bron : Music that needs attention - musicthatneedsattention.blogspot.com

avatar van MarkS73
Fill Those Shoes en Bits And Pieces zijn in ieder geval weer geweldig. Ik wist niet dat hij ziek was, ik hoop dat het hem gegund is nog lang muziek te maken, ben best een beetje fan van die man.

avatar van Tonio
Ik ben Malcolm gaan beluisteren met Down the River. En dat vind ik nog altijd een prachtalbum, dat de tand des tijd goed heeft doorstaan.

Pitiful Blues vond ik al een tik minder, en de 2 albums daarna ging voor mij het speciale er een beetje af.

Toch maar weer eens deze Bits & Pieces beluisterd. Zeker niet verkeerd. Muziek uit het hart en met veel passie gezongen. Maar toch doet het mij vrij weinig. En dat vind ik zelf een beetje tegenstrijdig met de zin hiervoor. Maar ja, dat is nu juist het mooie van muziek: de koppeling tussen hoofd en hart is bij iedereen weer iets verschillend.