Brad - In the Moment That You're Born (2023)

Label: Loosegroove

1. In the Moment That You're Born (5:50)
  2. Pieces of Sky in My Hand (2:54)
  3. Straight to the Hoop (4:06)
  4. Stars N You (2:29)
  5. Meadow in Autumn (5:30)
  6. Take Me Back Home (4:42)
  7. Without Guns (3:27)
  8. Hey Now What's the Problem (3:21)
  9. I'm Diggin U (3:36)
  10. Simple Subtraction (3:50)
avatar van Poles Apart
Album met de laatste opnamen van de in 2019 overleden Shawn Smith.

Belabberde, fantasieloze hoes, dat had een stuk beter gekund.

Single/titeltrack:

In the Moment That You're Born

avatar van milesdavisjr
Brad heb ik de laatste jaren meer leren waarderen. De band, met name bekend geworden als een zijproject van Pearl Jam's Stone Gossard en leden van Satchel en Malfunkshun in de gelederen.
Met wijlen Shawn Smith in de gelederen heeft dit collectief nog 6 platen weten te produceren. Uit Seattle en met de genoemde namen denk je al snel aan de muziek van de houthakkershemden uit deze stad van begin jaren 90.
Daar is echter amper sprake van. Brad heeft altijd al een brede blik op het muziekveld gehad, met name de injectie van een grote dosis soul in de muziek geeft een dosis schwung aan het geheel. De zang van Smith is daar ook voor een deel debet aan. Tel het gebruiken van de piano erbij op en je krijgt een wat broeierige mix van dampende soul en rock. Zeker in een track als Without Guns zorgt dit voor een uitstekende uitwerking.
Helaas is niet alles even sterk, zeker als de heren wat steviger van leer willen trekken wordt het allemaal eenvormiger. Stars n You vormt daar een bewijs van. De kracht van deze band lag altijd al in de wat stemmiger nummers. Songs waarbij de arrangementen het geheel fraai inkleuren en niet om aandacht schreeuwen.
Afsluiter Simple Subtraction vormt daar een mooi voorbeeld van.
In the Moment That You're Born is geen topper, dat is eigenlijk geen enkele plaat van de heren, maar het heeft zeker enkele fraaie momenten.