Sjako! - The Best of '88 - '95 (2023)

Label: Sounds Haarlem Likes

1. Hurt
  2. Match with You
  3. I Won't Quit Now
  4. Don't Try to Fit
  5. The Dingwall's Dazzle Dance
  6. All of My Life (The Cause)
  7. Ominous Wave
  8. The Sludge
  9. Phase-X
  10. Red Ballad
  11. Rattle These Chains
  12. Don't Wait
  13. Nights (Love Is an Achin' Thang)
  14. Fed-Up
  15. Foxy Lady
  16. I'Amour Qui Fait Boum
  17. The Gasp
  18. Weeping
  19. We're Movin'
avatar van Rainmachine
Tsjonge jonge jonge wat een band en wat een fraaie dubbel LP verzamelaar. Opener Hurt knalt er meteen lekker en is ook een van de mooiste nummers ooit door een Nederlandse band geschreven. Naar mijn mening in ieder geval. Verder is dit likkebaardend lekker lessend luisteren van het ene naar het andere mooie nummer. Fantastisch gitaarwerk van Wouter Planteijdt, maar het baswerk en de drums zijn natuurlijk ook erg goed, gewoon een superband. Uitschieters voor mij zijn Hurt, The Sludge, Foxy Lady (prachtige cover!), I'Amour Qui Fait Boum, The Gasp en We're Moving sluit waardig af terwijl ik mijn lucht gitaar en onzichtbare drums aan de kant leg voor een herhaal sessie. Enige noot van kritiek van mijn kant is dat ik liever had gehad dat de nummers in chronologische volgorde hadden gestaan, dat had wat meer een band in progressie laten horen. Maar verder niets dan lof, klinkt ook erg goed, dus een mooie, zij het wel wat prijzige, aankoop.