Capossela - Tredici Canzoni Urgenti (2023)

Italië
Label: La Cupa

1. Il Bene Rifugio (4:22)
  2. All You Can Eat (3:48)
  3. La Parte del Torto (5:14)
  4. Staffette in Bicicletta (4:35)

met Mara Redeghieri

5. Sul Divano Occidentale (4:09)

met Bunna, Sir Oliver Skardy en Raiz

6. Gloria All'archibugio (4:10)
  7. Ariosto Governatore (4:08)
  8. La Crociata dei Bambini (5:48)
  9. La Cattiva Educazione (3:49)

met Margherita Vicario

10. Minorità (5:06)
  11. Cha Cha Chaf Della Pozzanghera (4:05)
  12. Il Tempo dei Regali (5:29)
  13. Con I Tasti Che Ci Abbiamo (4:07)
Twee jaar geleden tijdens mijn vakantie zag ik Vinicio live optreden in Castiglione del Lago (Peruga) Italië: openlucht concert in een kasteel-omgeving. Een bijzondere ervaring.

Dat laatste kan ik niet meer zo zeggen van zijn albums, niet omdat ze niet fraai zijn, integendeel, maar omdat hij mij niet meer weet te verrassen. Je weet exact wat je van de man kunt verwachten. Ken je hem niet dan is dit zeker een aanrader!

Gruizige nummers, soms wat carnavalesk, beetje Tom Waits, beetje jazzy, beetje bluesy... het is er nu ook allemaal weer.

Gewoon fijn om weer wat nieuws van de man te kunnen horen. Misschien wel iets voor liefhebbers van genoemde Waits, Stef Kamil Carlens of dEUS.

La Parte del Torto.