Harboured - Harboured (2023)

Label: Lostfuture

1. Anterior (3:47)
  2. Impermanent Cell (4:21)
  3. Thy Own Destroyer (5:28)
  4. Atlas to Fall (6:16)
  5. Far Barren (8:19)
  6. The View (5:04)
avatar van legian
Erg fijn klinkend debut van de heren. De Post Metal heeft vooral een sfeervolle en melodieuze insteek die hier erg goed bevalt. Fijne binnenkomer die met zijn 33 minuten wat mij betreft veel te kort is.

ProGNerD ABDrums misschien interessant?

avatar van ProGNerD
legian schreef:

ProGNerD ABDrums misschien interessant?

Thanks, gaat op de luisterlijst. En dan heb ik er hier ook nog een interessante EP voor jullie: Void of Light - Enshroud

avatar van ABDrums
Luisterend naar deze plaat denk ik eigenlijk aan hoe Deafheaven black metal maakt. Zij nemen een hard genre, maar geven daar toch een kleurrijke invulling aan door te kiezen voor zeer melodieuze riffs met heel expressieve akkoordenschema's die een achtbaan aan emoties opwekken.

Dat hoor ik Harboured ook doen. Zij nemen het genre post-metal, maar geven daar ook een heel uitgesproken invulling aan door te kiezen voor veel melodieuze riffs en vrij heldere akkoorden. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere genregenoten. Impermanent Cell is hier denk ik het beste voorbeeld van, maar ook het langste nummer van deze plaat is exemplarisch. Overigens hoor ik in de tweede helft van Thy Own Destroyer een zeer hoog Amenra-gehalte, met name in hoe het contemplatieve stukje cleane zang wordt opgevolgd door de post-metal-esque finale. Prachtig!

Kortom een zeer fijne kennismaking met deze band en een welkome aanvulling aan dit mooie genre. Hopelijk weten ze deze lijn in de toekomst door te trekken, waarbij ik hoop dat ze dan richting de vijftig minuten gaan en kiezen voor een productie die iets krachtiger is dan op dit debuutalbum. In ieder geval bedankt voor de tip, legian!