Propaganda - Only One Word (1990)

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Virgin

1. Only One Word [7" Version] (4:30)
  2. Only One Word [Mirror Mix] * (6:04)
  3. Only One Word [Demo] * (4:46)
  4. Only One Word [US 7" Version] * (3:51)
  5. La Carne, la Morte E Il Diavolo (5:49)
  6. Open Spaces (4:05)
avatar van vigil
Dit is toch wel andere koek dan het behoorlijke succesvolle mid jaren 80 werk. Vooral minder koek, de groep was natuurlijk ook min of meer uit elkaar gevallen. De single Only One Word is een aalgladde MOR popballad en dat is verreweg het minste nummer van deze EP. De twee instrumentale tracks die er achteraan komen zijn stukken beter. Open Spaces is een aardig nummer met constant terugkomende beats en ritmes. Het prijsnummer staat in het midden en heeft de naam La Carne, la Morte E Il Diavolo meegekregen en redt het geheel al kan ik er door het 1ste nummer ook een niet al te hoog cijfer voor geven

avatar van Premonition
Only One Word, snel vergeten idd. Betsi Miller ziet er misschien leuk uit, maar mag nog niet de schoenen poetsen van La Brücken/Freytag.
De instrumentale nummers zijn best heel behoorlijk, kan ook bijna niet anders met de beste ritmesectie van Simple Minds (McGee en Forbes) aan boord.