Daði Freyr - I Made an Album (2023)

IJsland

6. I Just Want It (1:50)
  7. Sunshine (3:38)
  8. Moves to Make (3:24)
  9. Settle Down (3:09)
  10. If You Want To (2:42)
  11. Trying (2:43)
  12. Bitte (2:50)
avatar van Bert Wasbeer
Muzikaal wat glad, maar goede productie.

Daði wie zullen velen denken. Daði Freyr, de man die in 2020 mee zou doen aan het Songfestival voor IJsland maar dat ging mooi niet door (Corona weet u nog). Balen, want IJsland zou wel eens de eerste winst in de wacht hebben kunnen slepen.
In 2021 mocht ie nog een keer, maar wederom gooide Corona roet in het eten en werd alleen de opname van de generale repetitie getoond. Winst zat er niet in, maar wel een uitstekende vierde plek en een grote populariteit in Europa getuige de uitverkochte shows in het clubcircuit die volgde.

Toen bleek Dadi bezig een album te maken en bracht dit telkens in stukken uit. Het eindresultaat is I Made an Album.

Een album dat ijzersterk begint, maar daarna een beetje inkakt om vervolgens weer wat sterker te eindigen. Wel een sterke productie en zijn zang vind ik ook fijn. Toch merk ik wel dat een album lang Dadi een beetje te veel is. Zijn nummers gedijen beter bij mij als losstaande tracks. Dan veer ik net wat meer op.

Hoe dan ook blijft dit uitstekende kwaliteitspop. Ook wel eens verfrissend omdat te horen uit IJsland.