Cavalera - Bestial Devastation (2023)

Braziliƫ
Label: Nuclear Blast

1. The Curse (1:15)
  2. Bestial Devastation (3:04)
  3. Antichrist (3:49)
  4. Necromancer (5:15)
  5. Warriors of Death (4:36)
  6. Sexta Feira 13 (3:26)
avatar van scott
Donders vet! Heerlijk!! Oud en toch nieuw. Toen sepultura nog black metal was!

avatar van dutchtuga
scott schreef:
Donders vet! Heerlijk!! Oud en toch nieuw. Toen sepultura nog black metal was!

Death metal.

avatar van Edwynn
Sepultura is nooit deathmetal geweest. De oorspronkelijke 'Bestial Devastation' heeft wel veel meer blekkietrekjes. Helemaal nog niet zo gek bedacht.

Deze heropname daarentegen is een verwoestende orkaan van pure thrash. De verwachtingen met het eerder vrijgegeven 'Morbid Visions' worden volledig ingelost. Ik heb zelden een heropname gehoord die zó gruwelijk geïnspireerd klinkt als de Cavalera broeders hier klinken. Het hellevuur laait zo hard op dat de barbecue er spontaan gebruiksklaar van raakt. Als ik niet uitkijk vliegen de kippen van de buren ook nog spontaan die barbecue op.

Toch zie ik dat het gebeuren als nog onder de vertrouwde 'Cavalera Conspiracy' banier is uitgebracht en dus niet onder het soort van nieuw bedachte 'Cavalera'. Dat moeten we denk ik aanpassen.

avatar van scott
dutchtuga schreef:

Death metal.

Nee, eerste black metal zoals de hele Braziliaanse scène toen was. Sarcophago, vulcano, sextrash, houlocausto, extermination experience , enz. Dit allemaal satanische ruige muziek! Na 1987/1988 was dat allemaal over en werd het trash of deathmetal.

Iedereen mag van mij een naampje er op plakken.

Gewoon genieten.

avatar van dutchtuga
Je hebt gelijk. Helemaal in het begin wilde Sepultura idd Black Metal zijn. Met Morbid Visions hebben ze de switch gemaakt maar Death. Daarna meer Thrash. Blijft allemaal gewoon genieten idd.