The Neal Morse Band - An Evening of Innocence & Danger: Live in Hamburg (2023)

Label: Radiant

1. Do It All Again (10:23)
  2. Bird on a Wire (8:08)
  3. Your Place in the Sun (4:18)
  4. Another Story to Tell (4:50)
  5. The Way It Had to Be (9:18)
  6. Bridge Over Troubled Water (8:43)
  7. Waterfall (7:50)
  8. Not Afraid Pt. 2 (21:45)
  9. Beyond the Years (34:08)
  10. The Great Similitude Medley (29:58)
avatar van Beautevil
De band is in topvorm maar de kleine foutjes zijn niet weggepoetst. Dat is niet alleen te horen aan de stem van Neal maar ook heel soms bij de andere zangstukken. Uiteindelijk is An Evening Of Innocence & Danger: Live in Hamburg een brok energie en een realistische weergave van het optreden in 2022. Daarmee levert het een echte meerwaarde op aan de collectie platen van de band. De medley en samenstelling van de nummers helpt daar zeker bij. De aankondigingen en het publiek tussen de nummers door zorgen naast de pure registraties van de nummers voor dat echte live gevoel. Fijne live presentatie van een uitstekend optreden. Door de kwaliteit van de muzikanten heeft deze plaat namelijk niet teveel opsmuk nodig. Dit is muziek zoals dat live hoort te klinken. Eerlijk en oprecht. De hele recensie is te vinden op: The Neal Morse Band – An Evening Of Innocence & Danger: Live in Hamburg - Rockportaal.nl

Ik heb de dure Morsefest 2021 gekocht en twijfelde of ik deze zou gaan kopen omdat het complete album innocence & danger dus ook al op Morsefest 2021 staat. Maar als fan toch maar gekocht en heb er geen spijt van zoals Beautevil al aangeeft zijn de kleine foutjes niet weggepoetst en klinkt de stem van Neal Morse vooral bij Not afraid.Pt.2 breekbaar en dat vind ik wel wat hebben. Dit is gewoon een geweldige live registratie van Top Muzikanten en krijgt van mij de volle mep een 5.

avatar van vanwijk
Ook aangeschaft, een ‘must’ wat mij betreft na het weergaloze optreden in 013.
Ik sluit me aan bij de twee bovenstaande bevindingen. Ook ik ga voor de volle mep, al was het alleen maar al voor het ongelofelijke gitaarspel van Eric Gillette, was een meester is hij zeg!