TankZilla - TankZilla (2023)

Label: Heavy Psych Sounds

1. Lucifer (2:40)
  2. Crossroad (3:59)
  3. Wrong Place (3:05)
  4. Soulsurfer (3:36)
  5. Down Below (4:15)
  6. Brother from Another Mother (5:04)
  7. Wolfpack (3:22)
  8. Pluck the Rooster (5:23)
  9. Mutant Freak (3:44)
  10. Diggin' 4 Gold (4:09)
  11. Hard Way (4:41)
avatar van Dirq Van
Nondeju... 5/5

TANKZILLA :
“Satan fucked a Panzer and the offshoot is TankZilla.” Beter kunnen wij het zelf niet verwoorden. Vooruit, een poging: Het geluid van een ziedende Gozilla (de oerversie, niet de nieuwe slappe hap) die een raket in een vulkaan werpt nadat hij eerst de kop er van af bijt. Wat er werkelijk gebeurde in de krochten van Eindhoven: nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger – gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Zodra dit stel muziekjunkies ging jammen, voelde het alsof hun motoriek verstrengeld was. De combinatie van deze 2 rock’n’roll routiniers is er in elk geval één uit duizenden. (via TANKZILLA – De Zwarte Ruiter Den Haag - zwarteruiter.nl

TankZilla
Facebook

Verrassend goed album! Lekker pompende twee-mans stonerrock. Peter, bekend van Peter Pan Speedrock natuurlijk, heeft met TankZilla een minder recht-toe-recht aan benadering en is avontuurlijker. Door de inventiviteit en het originele gitaar en drumwerk gaan je oren gelijk spitsen! Dit geldt ook voor de zang, door de nodige variatie blijft het boeien. Hoewel er geen bassist is, speelt Peter zo te horen sommige stukken met een "bas-pedaal", dwz. een effect waardoor de gitaarpartij wordt gekopieerd naar 1 of 2 octaven lager, zodat je toch een soort van bas hoort. Ik zie ze binnenkort in Deventer met de alles verschroeiende maniakken van het Amerikaanse Zeke, ik ben benieuwd!

avatar van Beautevil
Peter Pan Speedrock’s zanger/ gitarist Peter van Elderen en Wolfskop drummer Marcin Hurkmans vinden elkaar in een uiterst brute, heftige maar ook melodieuze samenwerking. TankZilla zuigt, overdondert en rockt als een malle. Dit is ruige rock ‘n roll zoals het hoort. Zwaar aangezette gitaarpartijen die de nodige groove en afwisseling bezitten. Drumwerk die veel meer is dan alleen ondersteunend. Het drumwerk imponeert en stuwt het gitaarwerk op tot nog meer daadkracht. De twee halen het allerbeste uit elkaar. Hele recensie staat op: TankZilla – TankZilla - Rockportaal.nl