MNL.Meier - A Song for Everyone (2023)

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Don't Wanna Waste (4:22)
  2. Let's Talk (3:18)
  3. Made for Love (3:54)
  4. Even Worse (4:30)
  5. For Everyone (4:03)
  6. N.A.T.U.R.E (4:04)
  7. Snowflake (4:09)
  8. Home (2:52)
Internet blijft voor muziekliefhebbers een wondere wereld die ongelooflijk snel werkt. Soms té snel omdat het niet meer bij te houden is.

In zulke gevallen zijn persoonlijke tips altijd fijn. Of verzoekjes ergens eens naar te luisteren omdat de persoon in kwestie de artiest kent of graag wil promoten.

Instagram is er inmiddels ook zeer geschikt voor en daar kreeg ik de vraag of ik hier eens naar wilde luisteren.
Een beetje googelen zorgde ervoor dat ik uitkwam op de bandcamp pagina van dit album, maar ook bij filmpjes van o.a. akoestische optredens, en dat kwam uiterst sympathiek over. Dan heb ik er zeker oren naar.

MNL.Meier (Manuel Meier) is een singer-songwriter uit Regensburg, Duitsland, die nu zijn debuut-album A Song for Everyone heeft uitgebracht. Een album onder de noemer poprock. Je zou eerder denken met een Amerikaan van doen te hebben als je het album hoort.

Allereerst valt de prettige zang op. Daarnaast de lekker in het gehoor liggende nummers. Warm, en ze klinken alsof je ze al jaren kent. Oud en vertrouwd. Het zegt wel iets over de kwaliteit ervan. Typisch van die muziek die je in de zomer lekker hard in je auto kunt draaien onderweg naar je vakantiebestemming. Ramen open (dak ook als dat mogelijk is) en je vooral heel vrij voelen.

Dat is het eerste gevoel dat dit album bij me oproept. Daarnaast is het gewoon uitstekende muziek waar het allemaal niet zo gecompliceerd is. En dat is soms wel zo prettig.
A Song for Everyone is niet hip, is niet hot, maar is tijdloos en geeft de luisteraar een prettig gevoel.

Een nummer als Snowflake doet me een beetje denken aan Eagle-Eye Cherry (kennen we hem nog?!).

Wat mij betreft een aangename ontdekking waar best wat meer mensen net als ik voor zouden kunnen vallen.

A Song For Everyone | MNL.Meier - mnlmeier.bandcamp.com