Jon Allen - A Heightened Sense of Everything (2023)

Pop / Folk
Label: Monologue

1. Heat of the Moment (3:28)
  2. Breaking Wave (3:32)
  3. Old Friend (4:03)
  4. Can't Stop Now (3:46)
  5. Leaving London (3:22)
  6. Above the Noise (4:52)
  7. A Little Love (3:43)
  8. Paranoia Blues (3:52)
  9. How It Feels (3:23)
  10. Back to the River (4:09)
  11. Can't Stop Now [Solo Version] (3:44)
avatar van fish
Nog geen bericht? Een nieuw album, vertrouwd geluid. Vooruit, er scheurt een funky gitaartje mee op de eerste twee nummers, die onderscheiden zich van eerder werk. De rest had op elk willekeurig eerder album kunnen staan van Jon. En dat vind ik prima. Uitstekende, herkenbare muziek, meer heb je soms niet nodig.

Bedankt Fish, door de heerlijke zomer en release van mijn Verhalenbundel Blozend Blij nog niet aan dit album toegekomen. Komt echter goed, al heel fijne liedjes geschreven die Jon Allen.

avatar van Dim
Dim
Half puntje lager dan de voorganger, wat je niet zou verwachten als je de eerste twee, zeer goedem nummers hoort, maar het wordt daarna iets minder; het is nog steeds stemmig met af en toe een fijn instrumentaal stukje, maar ook wat clichématig.

Ook ik ervaar een heerlijk begin en een wat minder gloeiend einde. Prachtige stem, rasartiest, met een heel fijne basis.