Goldie - Timeless [The Remixes] (2023)

geen stemmen

Dance
Label: London

1. Inner City Life [Break Remix] (6:10)
  2. Kemistry [Grey Code Remix] (4:27)
  3. State of Mind [Searchlight Remix] (6:16)
  4. Angel [SCAR Remix] (5:49)

met Eleanor Higgins

5. Inner City Life [Nookie's '2021' Remix] (7:54)
  6. Jah [J:Kenzo's 'Tribute' Remix] (7:40)
  7. Sensual [Searchlight Remix] (6:25)
  8. Inner City Life [Trevino Remix] (5:32)
  9. Kemistry [OneMind Remix] (7:19)
  10. Angel [Peshay Back from Narm Mix] (9:06)
  11. Inner City Life (4 Hero Part 1) (8:23)
  12. Inner City Life [Nookie's 94 Remix] (6:36)
  13. Angel [Teebee Remix] (7:35)
  14. Kemistry [Doc Scott Remix] (7:45)
  15. Still Life [Photek Remix] (6:51)
  16. Inner City Life [Baby Boys Edit] (6:51)
  17. State of Mind [Hip Hop Instrumental] (5:31)
Mssr Renard
Puur uit nostalgische oogpunt misschien wel een interessante release. Zijn dit oude remixes of nieuwe. Ik zie Photek, Peshay, TeeBee en 4Hero, allemaal oude favorieten van mij.

Ik luister in geen eeuwigheid meer naar jungle of drum&bass, maar heb er wel altijd nog steeds een zwak voor.

Mssr Renard
De flow van de originele plaat is hier wel er volledig uit. Daarnaast is niet elke remix echt een daadwerkelijke verbetering van de bestaande songs. Dat zit ook zo: het eerste deel van de plaat (tracks 1 tot en met 9) zijn nieuwe (re-)mixes speciaal voor de verjaardag van de plaat (25 jaar oud). Het tweede deel zijn geremasterde oude remixes van weleer. Vandaar oude bekende artiesten als Photek, Teebee, 4Hero, Peshay en Doc Scott.

De 4Hero-remix van 'Inner City Life' (track 11) is bijvoorbeeld echt fantastisch met de extra trompet en piano. Dat kun je wel overlaten aan 4 Hero. Ook klinkt de bestaande jungle-beat wat organischer en dynamischer. De zang van Diane lijkt wel een beetje naar de achtergrond te zijn gemixt, terwijl zij toch echt het nummer draagt. Die remix is trouwens al in 1994 gemaakt. De dark drum&bass-mix van 'Angel' door TeeBee is ook echt fabuleus. Niet voor niets was TeeBee ook een favoriet van mij. De melancholische, wat donkere sfeer met diepe bassen is echt verslavend.

De sound en algehele mastering van de gehele plaat is wel erg goed gedaan. De verzameling remixes hebben een coherentie als ware het niet allemaal verschillende artiesten die de songs heb geremixt. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar het tweede deel van de plaat.