Solo Andata - Slip Casting (2023)

Australiƫ
Electronic
Label: 12k

1. All Points on a Sphere (6:08)
  2. Broadcast (3:08)
  3. Dusking (4:54)
  4. A Meditation (4:27)
  5. Broken Symmetry I (1:27)
  6. Reel (3:16)
  7. Arc (6:02)
  8. Broken Symmetry II (4:44)
  9. Silhouette (4:54)
  10. Livid Walls of Thought (3:02)
  11. Ember (5:30)
avatar van trebremmit
Tijdje stil geweest rond deze act, maar mooi dat er een nieuw album is en weer op 12k.

Slip Casting | Solo Andata - soloandata.bandcamp.com

avatar van trebremmit
Mooi hoor, spannende elektro akoestische ambient of drones, hoe het gemaakt is kun je hier lezen.

Slip Casting | 12k

avatar van jorro
Dit albium bevat een stroom van geluiden, vaak zonder ritme die erg hypnotiserend werkt mits de luisteraar het onbevangen over zich heen laat komen. Het werkt op mij in elk geval erg ontspannend.

Het is ook moeilijk een beschrijving te geven van de tracks op het album die soms naadloos in elkaar over vloeien. Één van de nummers is getiteld A Meditation en dat is het ook. Zo kan ik ook geen favoriete track aanwijzen. Vergelijken is niet te doen en elke track heeft dezelfde ontspannende werking.

In Silhouette komt een piano voor, maar verwacht daarvan geen samenhangende melodie. Willekeurige toetsaanslagen, meer is het niet.

Solo Andata zijn Kane Ikin en Paul Fiocco uit Australië. In 2006 gestart en dit is het vijfde album van het duo, Voor mij is dit een kennismaking en die bevalt me dus uitstekend.

Om het echt op je in te laten werken is een koptelefoon eigenlijk wel vereist.