Des Rocs - Dream Machine (2023)

Label: Sumerian

1. Dream Machine (4:29)
  2. I Am the Lightning (3:58)
  3. White Gold (2:55)
  4. Nowhere Kid (3:14)
  5. Never Ending Moment (4:17)
  6. Bad Blood (4:14)
  7. Natural Born Thriller (3:12)
  8. In the Night (5:32)
  9. Up to You (3:38)
  10. Love and a Smoking Gun * (4:03)
  11. Trauma Loop * (2:58)
  12. The Way It Has to Be * (3:49)
  13. In the Night * (4:39)

met Underoath

14. In the Night [Live from New York City] * (5:22)
  15. Hold On [Live] * (3:34)
Voorlopig 4 puntjes. Lekker album...

RealTOS schreef:
Voorlopig 4 puntjes. Lekker album...
Dikke knip oog naar eerder werk van Muse nu en dan. Start van het album is fris en heerlijke rock . Met Dream Machine , I am the Lightning, White Gold, Nowhere Kid en Never Ending moment. Dan zakt het wat in met Bad Blood (klinkt beetje outdated) en Natural.Born Thriller.De power balled In the Night trekt het weer omhoog met Up To You als rustige afsluiter.

avatar van esteban
I've been sleeping on Des Rocs in de afgelopen jaren.

Gaat meteen fantastisch van start met Dream Machine, Nowhere Kid is misschien wel het beste niet door Muse gemaakte Muse-nummer ooit, en I Am the Lightning is een knaller van formaat. Die live-versie gezien, toch wel onder de indruk.

Speels, fris, tjokvol invloeden van grootste bands en de bijhorende klassiekers, zonder enige eigenheid te verliezen. Daarbovenop heeft Daniel Rocco een stem om U tegen te zeggen, hij weet vaak te verrassen. Dat en tonnen charisma natuurlijk. En ballen.

Damn, this is good!

avatar van esteban
The Lucid Edition, een aangevulde versie van Dream Machine, is op 11 oktober verschenen. Voorlopig helaas enkel op vinyl, ik had graag de CD gehad. Hierop nieuwe nummers, live-uitvoeringen en alternatieve versies, waaronder de kersverse single In The Night met Underoath. Me like.

avatar van Michiel Cohen
Je neemt een beetje Muse,Led Zeppelin , Greta van Fleet, Queen en een zwakke ritmesectie. Dit album is dan het eindresultaat..