Odd Nosdam - Level Live Wires (2007)

Electronic / Hip-Hop
Label: Anticon

1. On (0:58)
  2. Kill Tone (5:09)
  3. We Dead (1:21)
  4. Freakout (4:05)
  5. Fat Hooks (5:46)
  6. Blast (1:49)
  7. The Kill Tune Two (4:54)
  8. Burner (5:50)
  9. Up in Flames (4:54)
  10. Slight Return (1:58)
  11. Off (3:16)
avatar van waxs
Enerzijds stelt het niet veel voor, het is allemaal al eens gedaan, het bereikt geen hoogtepunt, weinig inspiratie, saai en eentonig. Anderzijds kan ik me er nog wel redelijk in vinden en van genieten, voorlopig krijgt deze plaat (het voordeel van de twijvel met) een magere 3*.

avatar van John Doe
Als de stijl shoegaze (bijv. My Bloody Valentine) in je huid zit, zie je dat het hele album eigenlijk een soort hoogtepunt is Mooie roezen en melodica, Blast doet me op dat gebied denken aan iets van Brian Eno's Another Green World.

Een mooie mix van shoegaze en instrumental hiphop vind ik dit werkje. Ik ben ook wel blij dat Odd Nosdam zich verder ontwikkelt in dit gebied.

avatar van John Doe
Reist absoluut verder omhoog dit album. Misschien een beetje vage muziek voor sommigen, gezien de laagstemmenden. Maarja, jammer. Dit is voor mij toch heerlijke ''shoegangster'', zoals Odd Nosdam een recente remix van hem noemt. Fijne krakende beats komen uit de mpc-sampler terwijl gitaren en synths onder spanning zijn gezet (distortie). Klinkt heerlijk met de boxen vol open. Een gevoel van vrijheid en vrede voel ik door het psychedelische gegalm heen.

Poa
Onbegrijpelijk laag gemiddelde hier. Klinkt lekker vaag en vet allemaal.

Poa
Mijn enthousiasme is toch iets gezakt. Kill Tone is erg mooi, maar Kill Tone Two en Slight Return zijn eigenlijk hetzelfde nummer. Iets te makkelijk in mijn ogen. Fat Hooks vind ik niet echt geslaagd, maar daar stopt de kritiek ook. Het is namelijk zeker wel fijn spul, vooral om onderweg (in de trein oid) te luisteren. Smelt mooi samen met het omgevingsgeluid.

Een ruime 3 om mee te beginnen, eens kijken of dat nog gaat stijgen.

avatar van MJ_DA_MAN
Kill Tone .

avatar van John Doe
@Poa ik heb bij die andere Kill Tone versies niet het gevoel weer bij het begin te zijn, maar vind het een mooie manier van terugkomst. Bij Kill Tune Two komen er fijne vocalen bij van Why? (cLOUDDEAD associaties komen op ) en er zijn wat andere pianonoten. De slight return is ook bewerkt zoals bij tracks van Fennesz of Tim Hecker. De nummertitel 'Slight Return' (Voodoo Child) verwijst waarschijnlijk naar Hendrix. Grappig, door Casino vs Japan werd Odd Nosdam ook wel 'de Jimi Hendrix van de mpc' genoemd.
Ik hou waarschijnlijk ook wat meer van distortion in geluiden (minder clean) als je onze top 10's nu vergelijkt Ik las eens ergens in een albumhoes 'the bros BoC did wonders for my head' en dat verwijst waarschijnlijk naar de remixes die ze over en weer hadden uitgebracht, dit album is er vlak na gemaakt. Er zit een mooi positief gevoel in. Ik zet dit hard over boxen om flink door de ruimte te laten dronen. Dan komt het perfect tot z'n recht. 'Blast' t/m het eind vind ik dan vooral voortreffelijk doorvloeien.

Poa
Zal 'em binnenkort nog eens op die manier draaien dan

Mijn top 10 is op dit moment trouwens meer een 'tip 10', heb hem weer even aangepast naar een wat realistischer beeld. Komt nu wel iets meer overeen zie ik.

avatar van John Doe
Cool, en sowieso leuk dat je deze al opgezet hebt ondanks een laag gemiddelde. In Kill Tone Two is de hele opbouw eigenlijk wel opnieuw gedaan, er zit ook stiekem even een mooie viool in na 3 minuten en andere nieuwe geluiden, om maar een beetje aan te geven dat er meer hart en ziel inzit.

(misschien moeten we eens gaan stemmen in het forum voor de mogelijkheid van een tip 10, best wel fijn voor veel users geloof ik)