Snorri Hallgrímsson - I Am Weary, Don't Let Me Rest (2023)

IJsland
Neoklassiek
Label: Moderna

1. Before the Storm (2:44)
  2. Behind the Sun (6:36)
  3. For Better Waters (5:47)
  4. Worth and Knowledge (3:19)
  5. I Am Weary, Don't Let Me Rest (6:19)
  6. The Blind Life (2:32)
  7. The Darkest Descent (5:38)
  8. At Last We Touched Upon the Lonely Shore (2:46)
  9. I Am at Home (7:10)
avatar van Broem
Deze Snorri begint zachtjes aan mijn favoriete neo-klassieke geweldenaar te worden. Zal zeker geïnspireerd zijn door bekende collega muzikanten maar tjonge wat weet hij betoverend mooie muziek uit zijn instrumenten te toveren. Ook dit album zit weer geniaal in elkaar. Ingetogen en zonder opsmuk maar met een emotionele lading die ik geweldig vind. Hulde Snorri.

avatar van blackrider
Wederom zeer mooie, ingetogen muziek van deze ( nog) relatief onbekende IJslander. Snorri schrijft (ook) veel voor de alom aanprezen Olafur Arnalds, maar dit is zeker zo fraai zo niet nog mooier. Hulde en een verademing om naar te luisteren in deze roerige tijden.