Sworn - A Journey Told Through Fire (2023)

Noorwegen
Uitgebracht in eigen beheer

1. A Godless Domain (9:47)
  2. Grand Eclipse (6:45)
  3. Calamity Sea (6:26)
  4. The Forsaken (6:39)
  5. Visions of Fire (6:08)
  6. Monumental (6:16)
  7. A Journey Told Through Fire (7:39)
avatar van trebremmit
Hoorde vanmiddag een nummer van dit album op kink distortion en dat beviel me wel, dus de band maar even opgezocht en nu blijkt dat ze totaal onbekend zijn. Ook raar dat dit in eigen beheer is uitgebracht, hier zou toch best een label voor te vinden zijn. Maar goed, voor wie van melodische black metal houdt is dit zeker een aanrader!

avatar van trebremmit
Om daar nog aan toe te voegen, het is ook nog eens zo episch al wat. Lekker hoor!

avatar van ProGNerD
Inderdaad: atmosferische black metal met epische riffs / solo's die je niet snel meer uit je systeem krijgt zo melodieus !

Heerlijke overdonderende muzikale trip die voorbij is voor je er erg in hebt en het lastig maakt niet op de repeat knop te blijven drukken... => Top album

(er staat werkelijk geen slecht nummer op, maar Calamity Sea en Monumental zijn voor mij het beste van het beste )

avatar van legian
Oeh dit klinkt verrekte fijn na zo'n eerste luisterbeurt. Lekker energiek, episch en heerlijk sfeervol. Erg fijne combinatie. Maar eens kijken hoe deze gaat doorgroeien.

avatar van Aladdin
Dit is wat ik toch het liefste hoor; melodieuze black (of death) metal. Minder technisch, minder click track, meer gevoel en emotie. Echt heel fijn dit!

avatar van legian
legian schreef:
Maar eens kijken hoe deze gaat doorgroeien.

Nu enkele maanden later komt deze nog fijner binnen dan toen. Heerlijk sfeervol geheel waarbij ik meega in ProGNerD zijn bewering dat hier werkelijk geen slecht nummer op te vinden is. Prachtigplaat.

avatar van Aladdin
Ja, deze is gebleven en niet meer van repeat afgegaan, samen met die van Insomnium. Ik vind deze eigenlijk beter dan die van Insomnium, want de kwaliteit is veel constanter.