Fragile - Beyond (2021)

geen stemmen

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Beyond (a. Sent Through The Morning b. Sharkflight c. Dawn d. The Other Side e Flight (21:56)
  2. Yours and Mine (A. Like There's No Tomorrow B. Diorama) (14:26)
  3. The Golden Ring of Time (14:09)
Mssr Renard
Fragile was een Yes-tribute-band maar besloot hun eigen nummers te schrijven en zelf platen uit te brengen. De invloeden van Yes liggen er daarom ook dik bovenop, maar ik hoor ook elementen van andere, ouderwetse symfobands, zoals bijvoorbeeld Renaissance. Dit komt ook omdat veteraan Claire Hamill (die ook nog eens bij Wishbone Ash zong) als zangeres fungeert.

Het geheel klinkt lekker ouderwets. Lange songs, met dromerige passages, veel tempowisselingen, Howesque gitaarpartijen en een hoes die ook erg aan Roger Dean doet denken.

Ik vind het prima muziek, maar ben vanuit mijzelf niet zo gek op symfo met veel te veel zang. Ik heb liever lange instrumentale stukken. Toch luistert het wel lekker weg. De heren en dame hebben er veel zin in, en de songs klinken wel sterk. Claire kan ook erg goed zingen.