het derde album van Marc Benno die hij begin jaren zeventig maakte. daarvoor in de jaren 60 vormde hij samen met Leon Russell (keyboards) en de man zelf op gitaar een rock duo onder de naam Asylum Choir, die 2 albums maakten maar mij niet kunnen bekoren. daarna ging de man solo albums maken waarvan "Ambush" in de States commercieel gezien het meeste succes oogstte. wederom een fijn gevarieerd album. 3) JIve Fade Jive is inderdaad een jive, de bluesrock knalt uit de speakers met 4) Hall Street Jive en

Here To Stay Blues. 5) Share een fijne, gevoelige ballad en 9) Either Way It Happens een eveneens door piano spel gedragen ballad. ook 6) Donut Man is een rustig, ingetogen echt singer/songwriter nummer. daar staat dan weer een stevig, bluesrock nummer tegenover 2) Southern Women. naast Marc Benno: zang, gitaar, piano spelen o.a. mee Jesse Ed Davis - guitar (een klasbak uit die tijd), Carl Radle - bass, Jim Keltner - drums, Bobby Keys - sax. Marc Benno was een veelgevraagd sessiegitarist in die tijd en speelde samen met The Doors, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan e.a. er staat op YT een fijne, live opname van hem met band opgenomen tijdens een "Ohne Filter" concert uit 1994. bluesrock/americana liefhebbers kan ik tevens zijn album "Lost In Austin" (1979) aanraden. een album dat hij nooit meer zou overtreffen.