Richard & Linda Thompson - Sunnyvista (1979)

Rock / Folk
Label: Hannibal

1. Civilisation (4:03)
  2. Borrowed Time (4:50)
  3. Saturday Rolling Around (5:07)
  4. You're Going to Need Somebody (4:26)
  5. Why Do You Turn Your Back? (5:10)
  6. Sunnyvista (3:46)
  7. Lonely Hearts (3:25)
  8. Sisters (5:36)
  9. Justice in the Streets (5:01)
  10. Traces of My Love (4:08)
  11. Georgie on a Spree (3:27)
avatar van willemmusic
Verdacht riekend naar een "Conceptplaat", met alle bijbehorende vieze luchtjes.
Sommige songs zijn enigzins irritant belerend, iets wat mij stoort, maar overkomelijk.
Daar zijn echter ook Kate & Anna McCarrigle op prijsnummers als 'Sisters' en 'Need Somebody'...prachtig passend bij de stem van Linda.
Met een bonbondoos vol met Richard Thompsons gitaarspel als bonus.

avatar van willemmusic
willemmusic schreef:
Sommige songs zijn enigzins irritant belerend

Belerend en bekerend, de Thompsons trachten de luisteraar tot de islam te bekeren en daar is popmuziek echt niet voor bedoeld ! Ook niet tot het christendom trouwens...
Wel prachtig is de variatie, Richard beheerst echt alle muziekstijlen.
Ook een mooie bijdrage van Gerry Rafferty, vel te genieten maar te drammerig, Luister naar de muziek, maar wees bij bepaalde nummers oost-indisch doof zou ik zeggen.
Omdat dat eigenlijkniet zou mogen, verlaag ik mijn stem.

avatar van potjandosie
beperk me tot de beoordeling van de muziek op dit 5e duo album van Richard & Linda Thompson en daar is niks mis mee. 10 prima songs van Richard Thompson uitgevoerd in een variatie van stijlen met het voor hem kenmerkende geweldige gitaarspel en prachtige zang van Linda.

stevig rockend op "Borrowed Time" en "Why Do You Turn Your Back", folky cajun op het vrolijke "Saturday Rolling Around" met fraaie mandoline klanken van RT, het uitbundige folky "Sunnyvista" met de aanstekelijke accordeon klanken van oudgediende John Kirkpatrick of het funky "Justice in the Streets". het catchy "Lonely Hearts" met backing vocals van Gerry Rafferty klinkt als een hit in spe. maar werd het uiteraard niet.

de ballads "Sisters" en "Traces of My Love" steken er bovenuit met de ongeëvenaarde harmoniezang van Kate en Anna McGarrigle. het rockende up-tempo "You're Going to Need Somebody" eveneens met zang van de Canadese zussen beklijft eveneens.

de wat dreinende, enigszins overstuurd klinkende opener "Civilisation" is wat mij betreft het enige minpuntje op dit album dat niet onder doet voor de voorganger "First Light" (1978) maar wel minder indruk maakt dan de opvolger, hun break-up album "Shoot Out the Lights" (1982) of hun onovertroffen debuut "I Want to See the Bright Lights Tonight" (1974).

onder de muzikanten op dit album bevinden zich o.a. Timi Donald (drums, percussion), Dave Pegg (bass), Simon Nicol (acoustic & electric guitars), John Kirkpatrick (accordion, triangle), Sue Harris (oboe & dulcimer) en Pete Wingfield (keyboards).

Album werd geproduceerd door John Wood & Richard Thompson
Recorded at Olympic Studios, Chelsea, London