Ralphie Choo - SUPERNOVA (2023)

Spanje
Pop / Wereld
Label: Warner

1. Juan Salvador Gaviota (2:20)
  2. NHF (2:54)
  3. Bulerías de un Caballo Malo (2:51)
  4. Total90Nostalgia (3:28)

9. Máquina Culona (3:12)

met Mura Masa

10. Voycontodo (2:17)
  11. Supernova (2:44)
  12. Tangos de una Moto Trucada (2:57)
  13. Beso Bruma (2:24)
  14. Metaverse (2:17)
avatar van davevr
Dat dit geen hoge stemmen haalt, daarvoor is het misschien te niche. Maar geen enkele stem?
Madrileen Ralphie Choo levert, zoals zijn stadsgenote Rosalia vorig jaar, de beste plaat van 2023 af. Hoe klinkt het? Alsof Motomami (luister naar die Flamencogebaseerde "Tangos de Una Moto Trucada") een lovebaby had met Frank Ocean (Luister naar "Total90nostalgia" voor die Frank Ocean vibes), gooi daar een TR-808 bovenop .
Wat een verademing trouwens, eens een niet Engelstalige plaat die zo goed is. Zo divers. Je hoort alles, van breakbeats tot reggaeton tot Flamenco en dan die 808. Heel die crew met Rusowsky en co is goed bezig

Ja, heerlijk. Al het lekkere in de blender