Sarah Elizabeth Charles - Blank Canvas (2022)

Label: Ropeadope

1. Guest House Intro (3:07)
  2. Borders (6:35)

met Christian Scott aTunde Adjuah

8. Out Loud (5:12)
  9. Blind Emotions (4:03)

met John Davis en Jesse Fischer

10. BE the Solution (2:24)

met Jesse Elder

11. The Message (4:46)

met Burniss Earl Travis II

Mssr Renard
Toen ik deze 1 keer hoorde was ik verkocht. Sarah is een alleskunner en weet een origenele sound neer te zetten die een mix is van Björk, Kate Bush en Sade. Zo nu en dan wat jazzy, wat pop en wat proggy.

De song Borders is echt fenomenaal. Het is eennprogressievecsong met heel veel wendingen en een prachtige dynamiek.

De cover Freedom Day van Max Roach is erg goed gedaan. Anders dan het origineel maar een mooi eerbetoon en het blijft natuurlijk een ijzersterke compositie.

Haar samenwerking met Christuan Scott (de twee duiken op op elkasrs platen) wordt ook hier weer voortgezet.

Een ijzersterke plaat van een ontzettend gave zangeres/componist/muzikant.

Kalamitsi
Mssr Renard schreef:
Toen ik deze 1 keer hoorde was ik verkocht.

Waarmee heb je me nu weer opgezadeld? Vol verwachting klopte mijn hart na jouw tip elders. Ik verwachtte luchtigheid met een twist. Geen kans. Had ik kunnen weten gezien je smaakpalet Moet ik wéér aan het werk met écht luisteren. Intrigerend album op het eerste gehoor. Dat zeker. Maakt me nieuwsgierig. Achter aansluiten in de rij. Want hier moet ik een tijd voor gaan zitten. Horend bij een goeie tip. Merci.

Mssr Renard
Kalamitsi schreef:

Waarmee heb je me nu weer opgezadeld? Vol verwachting klopte mijn hart na jouw tip elders. Ik verwachtte luchtigheid met een twist. Geen kans. Had ik kunnen weten gezien je smaakpalet. Moet ik wéér aan het werk met écht luisteren. Achter aansluiten in de rij. Want hier moet ik een tijd voor gaan zitten.

Het is zware kost dit zeker. Maar niet somber of beklemmend. Gewoon knappe, progressieve muziek. Nummer 2 (Borders) is een goede introductie

Kalamitsi
Nee geen treurnis. Muzikaal uitdagend. Eigenzinnig. En wat een stem! Ik maak ruimte voor haar.

avatar van vigil
Best fijn en avontuurlijk album, ik hoor, qua stemgeluid, ook vooral veel Cranberries. Diezelfde stem vind ik overigens niet altijd even mooi. Soms komt die een beetje te hard over (niet qua volume).

Ik kom uit op een 3,7 met dus een afronding naar een 3,5. Het meer triphop achtige album Free to Form album vind ik nog een slagje beter!