Nas - Magic 2 (2023)

3. Office Hours (3:52)

met 50 Cent

4. Black Magic (2:36)
  5. Motion (2:52)
  6. Bokeem Woodbine (3:00)
  7. Earvin Magic Johnson (3:27)
  8. What This All Really Means (3:00)
  9. Slow It Down (3:30)
  10. Pistols on Your Album Cover (3:23)
  11. One Mic, One Gun (2:49)

met 21 Savage

avatar van Silky & Smooth
Met 50 Cent? Interessant…

avatar van Niek
Silky & Smooth schreef:
Met 50 Cent? Interessant…
Idd, maar tis een lekker nummer hoor, al komt 50 niet meer dan ok. Misschien wilde Nas vooral laten horen dat ie beter is .

avatar van ThingMan
Na eerste luisterbeurt moet ik er wel een beetje inkomen. Heb het idee dat er in de voorgaande albums meer energie zat. Vind 50 Cent ook wel een beetje als een oude kerel klinken. Nas flowt er beter overheen dan 50.
Tot nu een plaat die het ene oor in gaat en de ander weer uit. Heb ik nog niet zo gehad mij toch mijn favoriete MC.

avatar van Yestsida
Nas rapt 50 inderdaad helemaal onder tafel, het is te horen dat 50 niet veel meer in de studio staat. Voor de rest wel weer een sterk album zo tijdens de eerste luisterbeurten. Nas heeft er zin in en Hit-Boy valt me ook niet tegen!

avatar van Willemsb
50, hilarisch. Die man 'rapt' 12 slecht verstaanbare regels. Dat kon beter.

Verder ben ik na één luisterbeurt om. Nas. Wat is dit weer vet zeg.

avatar van VDB79
Fijn plaatje weer. Ongelofelijk dat Nas het voor elkaar krijgt om nog zo fris en hongerig te zijn. Zeker als je de uitgebluste 50 Cent hier hoort.
Denk wel dat deze iets minder vind dan de eerste Magic. Maar een rapper als Nas in topvorm is hoe dan ook een feestje.

Niek schreef:

Auw, dit is pijnlijk. Ik begreep de kritiek op 50 altijd wel, maar ik heb mij er nooit aan gestoord. Hier klinkt hij wel echt als een oude, hakkelende man... jammer om te horen.

En vijf albums in drie jaar begint ook wel z'n tol te eisen van het duo Nas & Hit-Boy. Ik vind Nas inderdaad wel verassend hongerig, maar als geheel voegt het heel weinig toe voor mij. Ik blijf van mening dat hij beter één King's Disease en één Magic had kunnen maken. Misschien zelfs maar alleen maar een King's Magic Disease...

avatar van Flipm0de
Leuk album, maar raakt me nog niet echt. Het eerste Magic deel kwam als een bom binnen en is nog steeds mijn favoriete project van dit duo.

Silky & Smooth schreef:

Misschien iets te veel filler op de albums, maar kan met redelijk gemak een playlist samen stellen van 30-40 toffe tracks.

Kom maar op met KDIV.

Flipm0de schreef:

Hij had er ooit maar 10 nodig.....

avatar van Yestsida
Nas & Hit-Boy blijven sterk bezig.

Sinds Nas met Hit-Boy samenwerkt lijkt hij wel een nieuwe carrière te zijn begonnen, sinds hun eerste album (King's Disease) is dit alweer hun vijfde samenwerking. Van Hit-Boy heb ik nooit een hoge pet van op gehad maar per album produceert hij naar mijn mening sterker en sterker voor de gastheer.

Magic 2 staat ook vol met strakke producties van de beste man, maar ook Nas zelf klinkt ongelofelijk sterk. Ransom heeft eens in een interview gezegd dat rappen geen talent is maar een vaardigheid, Nas bewijst dat het blijven schrijven en opnemen inderdaad zijn vruchten enkel maar afwerpt. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk op deze LP en met een speelduur van een halfuur heeft hij ook geen ruimte gelaten voor fillers of saaie momenten. Dit kan tot nu toe wel eens hun favoriete "collaboratie"album zijn van mij.

De eerste luisterbeurt van Office Hours was niet bevallen vanaf het moment dat 50 Cent zijn mond opende, dat terwijl de beat geweldig is en Nas ook gewoon hard gaat. Het is te horen dat 50 Cent zich volledig aan het richten is op zijn TV-producer carrière en nauwelijks nog in de studio staat.
Too Hot en Who U Rep With zijn toch veel fijnere collaboraties van deze Queens-legendes, maar die zijn al meer dan 20 jaar oud natuurlijk. Na vele luisterbeurten kan ik er de charme wel van inzien, het is ook niet echt een volwaardige strofe van 50 natuurlijk... hij praat de track vanaf de tweede helft van zijn strofe letterlijk wat aan elkaar, ook voor die grootspraak staat hij bekend (meestal op het einde van de tracks). Al bij al toch een leuke reünie, maar die niet te vergelijken valt met die 2 oude tracks.
Bonustrack One Mic, One Gun is uiteraard al meer dan een halfjaar oud maar ook dat is een heerlijke track. Nooit verwacht dat Nas en 21 Savage zo heerlijk zouden klinken op dezelfde track.

Net zoals de drie delen van King's Disease en het eerste deel van Magic is dit gewoon weer een erg solide album van Nasir. Ik vrees wel dat de gedenkwaardigheid net zoals de vorige 4 albums niet erg hoog zal zijn. Het nadeel van zoveel materiaal op korte tijd uit te brengen uiteraard. Deze albums zullen nooit het statuut halen van een pak-m-beet Illmatic, It Was Written, Stillmatic of God's Son.

avatar van Niek
Pistols on Your Album Cover is erg lekker. Sowieso is dit nergens slecht, maar ook nergens geweldig. Gewoon vakwerk.

avatar van Nr.4
Die is ook hier favoriet. Ik vind de samenwerking tussen Nas en Hit-boy tof, maar het wordt me wat te veel om alles goed te luisteren en om echt weer zin te hebben in het volgende project. Toch voeg ik ook deze graag weer toe aan de collectie. 50's bijdrage is wel humor trouwens.