Near the Parenthesis - Of Soft Construction (2007)

Electronic
Label: n5MD

1. It's Not Even Midnight (5:21)
  2. Mare Nostrum (5:55)
  3. The Language Explosion (5:47)
  4. Litnum (1:23)
  5. The World Is Inside You Now (5:11)
  6. Open Sources (5:51)
  7. Trailing (5:05)
  8. A Little Damaged (5:39)
  9. Sitting in a Room (5:42)
  10. For, From (2:29)
  11. This Morning (6:34)
avatar van Goodfella
Hij flikt het gewoon weer hoor. Misschien niet zo uitgesproken subliem als (de eerste paar tracks op) Go Out and See, maar het is wel weer electronica om totaal in te verdrinken. Digitaal klinkt zelden zo heerlijk warm organisch.

avatar van unmudded lake
Net begonnen met luisteren en nu alreeds moet ik toegeven dat dit me net als het vorige album zal beroeren, troost bieden, en wat je nog allemaal kan verzinnen. Eén woord, subliem.
Ik sta elke keer paf van dit soort albums, gelukkig want muziek is toch o zo kostbaar.
Hoe doet ie het?

avatar van Onderhond
Heb hem deze ochtend ook al even geproefluistert en het klinkt inderdaad weer erg lekker. Ook hier zal na verloop van tijd wel een 4.5* komen staan vermoed ik.

avatar van unmudded lake
Was trouwens heel erg postief verrast van je opwaardering van de vorige plaat. Echt.

avatar van KampF
Niet echt progressie geboekt sinds z'n vorige plaat, maar wat mag het baten, weer een heerlijke wegdromer inderdaad. NTP heeft 'patent' op zijn eigen geluid, dwz zijn eigen geluid Topper met zn drumloops trouwens.

avatar van Tha)Sven
Wat is Open Sources een magistraal nummer. De hele CD is eigenlijk wel magistraal, de nummers sluiten namelijk perfect op elkaar aan en daarom is het een ontzettende dromerige beleving.
Ik ga voorlopig nog even op veilig spelen met 4 sterren, maar ik zie nog wel een hogere waardering aankomen.

avatar van Rayaccos
Ik weet het nog niet zo, het lijkt gewoon wel niet zo te blijven hangen. Het klinkt allemaal wel fijn, organisch, maar ik mis tot nu toe de echte spanning.

avatar van Twilight
Toch heeft voor mij tot nu toe elk album van hem wel z'n eigen karakter. Ik lees dan wel dat mensen zeggen dat er niet echt progressie is geboekt, maar ik vind dit best anders klinken dan z'n debut hoor.
Wat meer geratel hier en daar, waar Go Out And See toch een stuk rustiger was. Niet dat het er op dit album nou wild aan toe gaat, maar toch subtiel wat meer beweging.

Vind het een erg prettig album.
Inmiddels besteld bij het label samen met L'Eixample.
(En dat voor maar 20 euromannen )

avatar van Twilight
"A Little Damaged" is zo'n heerlijk visueel nummer. Flink wat vlot geratel maar toch werkt het heerlijk ontspannend, erg knap!