Rome - Nera (2006)

Luxemburg
Avant-Garde / Folk
Label: Cold Meat

1. Der Zeitsturm (1:46)
  2. A Burden of Flowers (3:04)
  3. Reversion (4:41)
  4. A La Faveur de La Nuit (4:58)
  5. Das Unbedingte (4:17)
  6. Rape Blossoms (1:50)
  7. Beasts of Prey (3:54)
  8. The Blade Unmasked (2:48)
  9. Hope Dies Painless (6:08)
  10. Nera (2:04)
  11. Birds of Prey (4:35)
  12. Les Hirondelles (4:27)
avatar van Blood Duster
Zeer goede neo-folk wat deze Luxemburgers neerzetten. Heeft ook veel raakvlakken met Nick Cave qua zang. Zeer subliem!

Heb hun laatste album hier nog niet gezien?????

Inderdaad erg goed.

De andere albums van Rome zijn ook zeer de moeite waard en het nieuwe album belooft veel. Nu te beluisteren op de website van Cold Meat Industry.

Mordor
Geweldig album. Erg laat pas in de smiesen gekregen. Altijd voor me uitgeschoven. Maar dat blijkt dus een misrekening. Jerome Reuter de Luxemburger achter dit project staat momenteel aan de absolute top in het neo folk genre. Opener Der Zeitsturm is mijn favoriete track op dit album.

avatar van Safri
Mooiste track van Rome vind ik nog altijd 'Herbstzeitlose'. Dat gaat door merg en been en staat geloof ik alleen op die EP van Rome. Dat was ook mijn kennismaking met deze eenmansformatie.

Liefhebbers van Rome zouden ook eens moeten luisteren naar Of the Wand and the Moon, dat hiermee goed te vergelijken is.

Mordor
Die EP heb ik volgens ook weleens gehoord via myspace. Ik zal het weer eens beluisteren. Of the wand of the moon heeft er inderdaad wel wat van weg, al vindt ik Rome net even bombastischer op z'n tijd.

R_A_M_O_N_E_S
Das Unbedingte is echt zo mooi, de plaat in zijn geheel is al goed maar dit nummer is mijn favoriet.

avatar van Safri
Ja, dat ik wel het kopstuk denk ik.

avatar van Metalhead99
Mooi neo-folk album. Voor de liefhebbers een echte aanrader.

avatar van Sanvean
Wat een schitterend en geweldig project is dit toch, zeg. Een van de allerbeste bands/projecten die ik de afgelopen vijf jaar heb leren kennen.

Neo-folk/gothic op zijn allerbest. Muzikaal zit het uitstekend in elkaar; de songs zijn heerlijk pakkend en melodieus, hij (het is een eenmansproject volgens mij) schudt continue weer nieuwe, pakkende en makkelijk in het gehoor liggende, songs uit zijn mouw alsof het niets is en die allemaal die typische Rome-feel hebben.
Ook het gebruik van samples in de songs is erg goed gedaan en maken de songs echt beter. De melancholische, donkere (maar niet té) sfeer maakt het verder helemaal af voor mij.

En natuurlijk de zang, wat vaak een ondergewaardeerd instrument is bij dit soort muziek. Bij Rome echter is de zang echt fenomenaal goed. Heerlijk donker, warm en zacht. Echt geweldig. Hier kan ik uren naar luisteren (liefst op koptelefoon).

Ben blij dit te hebben leren kennen vijf jaar terug, want dit is echt typisch muziek voor mij.

Rome is echt heel sterk in het scheppen van melodieuze, pakkende songs. Eigenlijk bijna zonde dat hij zich in dit genre begeeft, anders had hij al lang erg populair en bekend geweest bij een groot publiek, zo goed als hij songs kan schrijven.
Maar goed, ik ben blij dat hij neo-folk/gothic maakt hoor, dus laat het maar lekker zo.

Beste songs van Nera (en sowieso twee van de allerbeste songs van het hele oeuvre van Rome) zijn voor mij absoluut Reversion en Das Unbedingte.
Twee songs die ik al zo vaak heb geluisterd, maar die nooit vervelen. Fantastische songs, sfeervol, pakkend, simpel maar erg doeltreffend, geweldige melodielijnen.
Beasts of Prey vind ik ook erg sterk trouwens. Geweldig gitaarspel ook.

Ik zit al jaren na te denken over wat ik nu eigenlijk de beste song van Rome vind; Reversion, Das Unbedingte of toch het schitterende The Orchards van de EP Berlin. Of Der Wolfsmantel van de hier opvolgende cd of Chanson de Gestes van Nos Chants Perdus.
Ik kom er niet uit, maar dat geeft niet. Zo lang ik er maar van kan blijven genieten, en dat zit wel goed met Rome.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Voor uitleg zie hierboven van Sanvean zou het niet beter kunnen omschrijven. Goeie plaat met een erg fijne sfeer.

avatar van Lau1986
Dit is toch niet zo aan mij besteed. Door Roadburn bekend geraakt met deze band. Wat ze doen is mooi, maar mij raakt het eigenlijk nergens en dan is het wat leeg.