Hellmut Lotti - Goes Metal (2023)

Alternatieve titel: Live at Graspop Metal Meeting 2023

Belgiƫ
Label: Universal

1. Holy Diver (5:54)
  2. Poison (3:00)
  3. Smoke on the Water (3:47)
  4. Run to the Hills (3:54)
  5. Easy Livin' (2:36)
  6. Highway to Hell (3:26)
  7. The Darkness (3:00)
  8. Still Loving You (4:48)
  9. Paranoid (2:53)
  10. Here I Go Again (3:53)
  11. Paradise City (6:46)
avatar van vigil
Hoppa!

avatar van Mr. Rock
Hellmut

Verder meer 'goes rock' aan de tracklist te zien maar het is hem vergeven. Echt cool dat hij dit gedaan heeft en best gewaagd ook natuurlijk. Hij blijkt deze hardrockklassiekers prima aan te kunnen, van wat ik al gehoord heb. Nooit gedacht dat ik nog eens een Helmut Lotti-album zou gaan luisteren.

avatar van gaucho
Ik weet dat Helmut zich ook aan diverse andere projecten heeft gewaagd, maar deze zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. Verrassend! Als mijn oude moeder - die destijds best wel een fan van hem was - dit maar nooit te weten komt...

avatar van Pinsnider
Altijd een zwak voor die man gehad sinds hij een keer signeerde op onze muziekafdeling van de V&D. Dit vind ik dan wel weer heel erg lache en -eerlijk is eerlijk- niet onverdienstelijk.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
De lovende commentaren op deze cover vormden de aanleiding voor dit project.

Helmut Lotti maakt kennis met publiek van Graspop

avatar van LucM
Destijds bracht Helmut Lotti vaak albums uit met als titel Helmut Lotti goes .... Hij is een prima zanger maar ik vond dat hij teveel op veiligheid speelde (met vaak covers in een nieuw soft jasje) en zelden of nooit buiten de lijntjes kleurde. Ik zei toen een keer voor de grap dat hij een album Helmut Lotti goed metal moest maken. En nu doet hij dat daadwerkelijk!

avatar van goldendream
Inderdaad grappig. Ik schreef vroeger ook al: waar blijft 'goes metal' en 'goes hiphop'?

avatar van Edwynn
Ik hoorde Run To The Hills en hij doet dat net zo goed als zijn 'goes classic' ellende. Typisch gevalletje van 'pappie moet even gek doen'. Niet in mijn aura komen met deze herrie!

avatar van LucM
Ik zie overigens dat het allemaal covers zijn maar ja, hij moet het vooral van covers hebben.

avatar van itchy
Nu wil ik ook dat Helmut Lotti black metal goes.

avatar van ZAP!
'Goes home and stays home', die wil ik.

LucM schreef:

Heeft die Lotti ooit iets zelf geschreven dan?

itchy schreef:
Nu wil ik ook dat Helmut Lotti black metal goes.

Dat zou pas echt godslastering zijn. En in onze buurgemeente Ermelo is daar een artikel in de Apv voor om dat krachtig tegen te gaan. Helaas niet op straffe van nekschot. Maar toch.

avatar van dix
dix
Is het al weer ESF?

avatar van davevr
Veel metal is dat toch niet.

avatar van Kronos
Het verwijst natuurlijk naar Graspop Metal Meeting (zie ondertitel). Whitesnake en Guns N' Roses zijn geen metal maar hebben ook wel eens op het festival gespeeld.

Waarschijnlijk best leuk om er live bij te zijn want een feestje van goeie nummers. En geef toe, het is best moedig om je te smijten terwijl je plat op je bek kan gaan.

Maar ik denk dat de sympathie onder het metal publiek niet veel verder gaat en er weinig liefhebbers geld gaan uitgeven aan dit album. Het zijn altijd mensen geweest die Lotti fan zijn omdat ze hem 'als ene van (bij) ons' beschouwen die zijn muziek kopen. Echte Elvis liefhebbers (met zijn Elvis imitatie is het allemaal begonnen) luisteren naar Elvis, klassieke muziekliefhebbers zijn ook niet in hem geïnteresseerd.

De meeste van de nummers op dit album zijn al bekend bij een groter publiek. Als Helmut 'metal' gaat, zullen er best wat fans die nooit in de buurt van Graspop Metal meeting waren daarin meegaan, al was het maar om met deze live registratie hun collectie compleet te houden.

avatar van Brunniepoo
Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe deze man normaal klinkt, maar hier is hij toch vooral gekke stemmetjes aan het opzetten. Kennelijk met het idee dat als je maar laag en schor zingt, dat het dan al een eind richting metal gaat ofzo. De uitvoeringen worden daar alleen niet bepaald beter van...

Ik dacht eigenlijk ook dat dit vooral leuk zou kunnen zijn als je erbij was, maar nu ik dit zo hoor, twijfel ik daar toch aan. Instrumentaal is het verder allemaal wel degelijk, maar zo'n beetje elke rockcoverband weet hier meer van te maken.

avatar van Kronos
Ik vind het al straf dat mensen hier drie kwartier de tijd voor willen nemen. Ga ik in ieder geval niet doen.

avatar van Edwynn
Ik had me er een voorstelling van gemaakt, zag het clipje van Run To The Hills en concludeerde dat het aardig overeenkwam met dat wat ik mij voor had gesteld.
Dus ja, ik laat deze gifbeker ook aan mij voorbij gaan.

En nu is het wachten totdat Gert Verhulst met iets dergelijks aan komt zeiken.