voor velen een klassieker dit derde album van "living legend" en "musician's musician" Terry Reid.
na zijn eerdere 2 solo albums bracht ook dit album hem niet het verwachte commerciële succes.
een voor die tijd gewaagd en avontuurlijk album met een mix van folk, blues, country-rock en zelfs Braziliaanse bossa nova op de akoestische titeltrack "River" met subtiele percussie.
i.t.t.
Tonio gaat mijn voorkeur naar het sterke kwartet songs op kant A. het ijzersterke intro van opener "Dean", vernoemd naar Jenny Dean een toenmalige vriendin uit die tijd, vind ik nog steeds geweldig. funky gitaarspel gevolgd door de invallende drums en een geweldige slide gitaar van wijlen snarenwonder David Lindley, waarna de stem van Terry Reid dit nummer tot nog grotere hoogte stuwt. op "Avenue" en "Live Life" horen we country blues of country rock? met wederom geweldig slide gitaarspel van David Lindley. het groovy "Things to Try" met een strakke, stevige ritmesectie en de ongeëvenaarde zang van Terry Reid, is eveneens een hoogtepunt op dit album.
na de opener "River" van kant B volgen nog 2 akoestische nummers "Dream" en "Milestones" met prachtige vocalen van de man, die herinneringen oproepen aan het werk van artiesten als Tim Buckley en John Martyn.
de 74-jarige Terry Reid treed nog steeds op. volgens zijn homepage is de man nu op tournee in de States en volgt er later in de herfst een tournee in de U.K. in 2016 verscheen "The Other Side of the River" met een aantal alternatieve versies van nummers van dit album en eerder niet uitgebrachte nummers van de "River" sessies
Album werd geproduceerd door Tom Dowd
except tracks 6 & 7 (Eddie Offord)
de muzikanten op dit album:
Terry Reid: vocals, guitar
David Lindley: steel guitar, slide guitar and electric guitar (except tracks 5,6 & 7)
Lee Miles: bass
Conrad Isidore: drums (tracks 1,2,3 & 4)
Willie Bobo: percussion parts on track 5