Steve Hackett - Foxtrot at Fifty + Hackett Highlights (2023)

Alternatieve titel: Live in Brighton

Label: Inside Out

1. Intro / Ace of Wands (8:19)
  2. The Devil's Cathedral (6:50)
  3. Spectral Mornings (6:13)
  4. Every Day (6:43)
  5. A Tower Struck Down (4:32)
  6. Basic Instincts (2:07)
  7. Camino Royale (7:53)
  8. Shadow of the Hierophant (11:33)
  9. Watcher of the Skies (8:25)
  10. Time Table (5:02)
  11. Get 'Em Out by Friday (8:26)
  12. Can-Utility and the Coastliners (6:06)
  13. Horizons (2:21)
  14. Supper's Ready (27:28)
  15. Firth of Fifth (13:26)
  16. Los Endos (7:34)
avatar van daniel1974nl
Besteld van de Hackett website. Gesigneerd.
Heb het concert ook gezien Vredenburg afgelopen Mei en was ook uitzonderlijk goed.

Holy hell wat een geluid. De CD's zijn van fantastische geluidskwaliteit. Ontzettend veel warmte en dynamiek. Nummers als Watcher Of The Skies, Can Utility and the Coastliners en Supper's Ready komen echt uit de verf. Het laatste gedeelte van Supper's Ready (zeg 1/3) is van absolute schoonheid. En ja, SR duurt hier muzikaal echt rond de 27:15 seconden.

Ook erg mooi is het eerste gedeelte met veel werk van zijn eerste solo album, maar toch ietsje losser uitgevoerd met her en der een tussenvoegsel.

Dit gaat wat beloven voor de BR.

Steve heeft inmiddels al aangekondigd om volgen jaar aandacht de gaan besteden aan The Lamb. Eindelijk.

avatar van Running On Empty
Vandaag de eerste luisterbeurt van de CD’s:

Audio Disc 1 - Vreselijk, echt te veel van het inmiddels bekende gepiel wat de muziek niet ten goede komt en zoals eerder in de live sets een bloedirritante Rob Townsend die alle rustmomenten dichtsmeert met zijn strontvervelende blaasinstrumenten. Disc 1 bevat overigens ook Firth of Fifth en Los Endos. Verder een overbodige bassolo en een overbodige drumsolo.

Audio Disc 2 - Geniaal. Na disc 1 had ik weinig verwachtingen maar de integrale live versie van Foxtrot op deze disc is absoluut waanzinnig goed. Nauwelijks last van de heer Townsend en een band die hier verder in bloedvorm is. Heerlijk en de volumeknop ging steeds harder.

Blu-Ray Disc 3 - De blu-ray komt morgen of overmorgen aan de beurt en uiteraard verheug ik me dan enorm op de uitvoering van Foxtrot.

avatar van daniel1974nl
Running On Empty schreef:

Ik vond het solo werk van Hackett heerlijk en de kleine improvs vond ik ook erg lekker. In Vredenburg was het ook lekker om de heren wat meer buiten de paden te gaan en hier en daar wat extra invulling te geven aan nummers. Dat werkte vooral met een nogal freaky uitvoerring van Camino Royale. Het moet, vermoed ik, voor de heren ook interessant blijven

De drum en bass solo waren overbodig, in Vredenburg overigens ook. Drums waren deze avond beter afgestemd dan met de Seconds Out Tour was het echt overheersend was en de Gitaar van Hackett als gevolg een beetje verzoop in het te harde drum geluid.

Jammer is idd dat FOF en LE zijn verplaats naar disc 1, maar dat begrijp ik dan ook wel weer qua tijd omdat het anders niet op de tweede schijf had gepast tenzij ze Watchers op de eerste CD hadden gezet (met het Selling concert hebben ze dat gedaan (eerste 2 nummers staan op CD 1 en de rest op CD 2) en dat is toch een beetje vreemd, dus om Foxtrot in zijn geheel te behouden had Hackett denk ik dan ook geen keuze).

CD is inderdaad de kers op de taart. Een fenomenale uitvoering van een klassiek album.

Het geluid van de BR is erg sterk en meer gebalanceerd dan Seconds Out die echt teveel doorschoot in het laag hier en daar. Daar heeft deze geen last van.

Wederom een top aanwinst.

zag hem bij zijn vorige toer 2 x achtereen in de Boerderij. Stevie is altijd goed! Ben wel benieuwd naar dit werk!!!

avatar van Broem
Heerlijk album met wederom een aantal van de usual suspects van Steve. Boeien…Live altijd heerlijk om naar te luisteren. Overigens wijkt de trackvolgorde af van het album op Tidal. Volgens discogs is dat de juiste. Correctie ingediend.

avatar van Running On Empty
Vandaag weer eens in de speler gehad.

Disc 1: Valt me echt nog steeds enorm tegen
Disc 2: Echt briljant, de live uitvoering van Foxtrot is het absolute hoogtepunt van deze set voor mij.

Voor disc 2 dus een redelijk hoge waardering.