Devics - The Stars at Saint Andrea (2003)

Pop / Electronic
Label: Bella Union

1. Red Morning (4:44)
  2. Don't Take It Away (4:36)
  3. In Your Room (5:01)
  4. My True Love (5:38)
  5. All Your Beautiful Trees (4:37)
  6. The End and the Beginning (4:37)
  7. Safer Shores (4:46)
  8. Connected by a String (3:47)
  9. Stretch Out Your Arms (4:11)
  10. Ending (1:59)
avatar van HiLL
Luisterend naar Red Morning kan ik niet anders concluderen: Ik ga deze plaat heel snel beluisteren! Wat een heerlijk nummer, lekkere stem, lekker sfeertje. Jammie

avatar van HiLL
Wat een heerlijk, lief, donker en warm plaatje is dit. Droompop is het juiste genre wat mij betreft.

Liefhebbers van Blonde Redhead en Lisa Germano zullen dit waarschijnlijk zeker waarderen.

Beluister alleen al Red Morning (clipje!) en je waant je in een ware trip. Meeslepend!

Zeker met de koude en donkere dagen die eraan zitten te komen een absolute aanrader!

4* na één keer beluisteren.

edit: ik hoop dat ik "Ending" zal horen als ik sterf.. prachtig

avatar van nevyn
Ja fijn hoor HiLL. Dankjewel voor tippen .

Droompop is inderdaad het juiste woord voor dit plaatje. Fijne stem, lieve pingeltjes, warme geluidjes. Rode gordijnen in een knusse kamer. Ik vond overigens Red Morning niet eens het beste nummer. Eigenlijk springt niks er echt uit, het is gewoon een fijn, consistent tripje

avatar van HiLL
Zusje 1 vind hem al goed..

Dit kan niet meer stuk!

avatar van Paalhaas
Album begint sterk, maar zakt naar het einde toe jammergenoeg wat weg. 3/5 kan er nu zeker al af, misschien stijg ik nog wel.

Een beetje dromerig is natuurlijk nooit verkeerd, maar wil ik het echt heel sterk vinden dan moet het net even wat minder voortdreutelen als hier gebeurt.
Het is zo ongelooflijk fijn om dit op de achtergrond aan te hebben staan, dat je op een gegeven moment überhaupt vergeet dat je het hebt opstaan en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Het is de reden dat ik niet verder kom dan een krappe 3,5*