Birtles Shorrock Goble - Full Circle (2003)

Alternatieve titel: Original Voices of Little River Band

Australiƫ
Label: Universal

1. Full Circle (2:00)
  2. It's a Long Way There (8:27)
  3. Man on Your Mind (4:05)
  4. Curiosity Killed the Cat (3:35)
  5. Everyday of My Life (3:42)
  6. Happy Anniversary (4:07)
  7. Prelude in a Minor (2:35)
  8. Mistress of Mine (5:32)
  9. Lady (5:21)
  10. Take It Easy on Me (3:49)
  11. The Night Owls (5:27)
  12. The Other Guy (3:07)
  13. Seine City (3:41)
  14. Home on Monday (4:01)
  15. Reminiscing (4:50)
  16. Help Is on Its Way (4:03)
  17. Cool Change (5:26)
  18. Lonesome Loser (3:20)
avatar van gaucho
Dit is de apotheose (in negatieve zin) van de al jaren slepende ruzie rond de bandnaam Little River Band. De rechten op die naam schijnen te berusten bij bandlid Wayne Nelson, die zich overigens pas in 1982 bij de band voegde. Talloze rechtszaken over en weer leidden ertoe dat de drie oorspronkelijke vocalisten van de band, Glenn Shorrock, Beeb Birtles en Graham Goble niet onder de groepsnaam mochten optreden toen ze zich aan het begin van dit millennium weer aan gezamenlijke optredens wilden wagen.

Bij deze toernee mocht er zelfs geen enkele verwijzing zijn naar de rgoepsnaam, ook de afkorting LRB was uit den boze. Op het hoesje van de bijbehorende DVD van het concert staat een uitvergrote foto waarop je kunt zien dat ze werden geafficheerd als 'original voices of ????' Liefhebbers van deze muziek wisten gelukkig wel waar het over ging, maar ik kan me voorstellen dat ze daardoor toch flink wat minder publiek hebben getrokken dan wanneer ze onder de naam Little River Band hadden kunnen optreden.

Hoe het inmiddels zit, weet ik niet. Want mijn CD-boekje vermeldt rechts bovenin wel de aanduiding 'original voices of Little River Band' en ook de website van het trio maakt gewag van 'the core original singer/songwriters of the real Little River Band'. Hoe dubbelop en nadrukkelijk wil je het hebben? - er zit ongetwijfeld een sneer verborgen in die omschrijving.

Tja, dit album maakt wel duidelijk wie er als geen ander verantwoordelijk waren voor zowel het schrijven als het zingen van toppers als Long way there, Home on a monday, Help is on its way, Lonesome loser en Cool change. De begeleidende musici mogen dan anderen zijn, dit trio weet als geen ander de originele vocale harmonieën neer te zetten die zo kenmerkend waren voor die hits en andere songs. Die originele sound is nog steeds intact, ook al liepen de heren hier reeds richting de zestig. Soms halen ze de hoge noten net niet, maar het is een adequate show, ook omdat de band goed op dreef is, met name de sologitarist. Wel valt me op dat het publiek muisstil is. Ze komen pas tegen het eind van de show een beetje tot leven.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben bekend met het verhaal, verbijsterend en te triest voor woorden.
Ben overigens naarstig op zoek naar de CD of DVD van dit album.
Deze stemmen zijn uit duizenden herkenbaar en zonder dit trio geen Little River Band meer voor mij.