Fear of God - Fear of God (1988)

Zwitserland

17. Absolution
  18. First Class People
  19. Break the Chain
lambf
Een magistrale plaat. De prachtige gitaarmelodieën waar je spontaan verliefd op word. Sfeervol, krachtig en vol met passie. Maar vooral de erg geile zang vol met Soul en sensualiteit doet je meteen klaarkomen. En dan heb ik het nog niet over de warme en uiterst verukkelijke productie gehad. Een 5* en in mijn top-10.

avatar van bennerd
lambf schreef:

... Dit moet Grindcore zijn

lambf
bennerd schreef:

... Dit moet Grindcore zijn

Maar verwacht geen grunts, nee, iets veel beters dan grunts

avatar van tomthumb
ah, klassiekertje! Dacht eerst dat de hele plaat alleen uit zang bestond. Maar als je heel goed luistert, swingt er ook een orkest mee op de achtergrond. Uit '88? Ach, wat vliegt de tijd...

godlydevil7
Inderdaad vrij... Apart album. De vocalen zijn echt gestoord, alleen jammer dat je de muziek zelf niet zo goed hoort, en dat de vocalen vrij erg op de voorgrond zitten. Ik denk dat ik er 4 sterren voor geef, maar dat kan nog alle kanten uit.

avatar van aslan
aslan (crew)
godlydevil7 schreef:
echt gestoord

ik herinner me dat ik erich keller destijds wel 'ns tegenkwam
meesterlijke band + jeugdsentiment = 5* (al is het eigenlijk maar een 4.5* album )

avatar van bennerd
Heb net de eerste drie nummers gehoord, en verdomme, wat een geluid voor zo een oude plaat! Hulde daarvoor.

avatar van joxxah
Samen met bands als Agathocles en Blood waren dit toch wel de oude goden van de grind/noise underground. Liefhebbers zouden ook eens op zoek moeten gaan naar de "As Statues Fell" EP van dit zwitserse gezelschap, al is het alleen al voor de enorm lekkere grafput "productie" van die schijf. Zaaaalig!

avatar van B.Robertson
Negen jaar na het laatste bericht is dat 'As Statues Fell' album toegevoegd en valt te beluisteren op Punkdistro bandcamp. Deze Fear of God kwam me toch meer noisy over dan Agathocles, die naar eigen zeggen (tot dan toe) één noisecore album hebben: 'Death to Capitalist Noisecore' uit 2007; split met Depresy Mouse. En Blood is toch zo'n oude Duitse deathgrind band? Vond het iig vermakelijk en gezien de grindcore hobby relevant om mij in Fear of God te verdiepen.