Nadja - Touched (2007)

Label: alien8

1. Mutagen (14:21)
  2. Stays Demons (9:57)
  3. Incubation_Metamorphosis (18:12)
  4. Flowers of Flesh (13:12)
  5. Untitled (4:15)
fastpulseboy
De laatste tijd me wat meer verdiept in het drone metal genre.....
en dit vind ik een van de fijnste platen in het straatje.....
heerlijk log, traag, dichtgesmeerd, maar toch melancholisch mooi.

Sietse
Mooi album, ik ben erg blij dan ook met deze.
Ook voor mij een van de betere drone metal albums.

4,5 ster.

Wat een monsterlijk goed album zeg, afgaande van de albumstream op de Alien8 website! Moest ik maar eens snel gaan aanschaffen!

fastpulseboy
ja is zeker aan te raden ja.......
verveelt niet snel!

idd, aanrader.

Dit ga ik maar es helemaal luisteren. Aangezien op hun site een link staat waar t album volledig te streamen is

Edit: De opbouw van track 3 vind ik vooralsnog erg saai en ik hou het toch geen heel album vol.

avatar van The Scientist
Nadja is toch Canadees?

.. en dit album, moet dit niet onder 2003 staan, of is dat echt een ander album?

Sietse
de nummers zijn de zelfde maar het is totaal opnieuw ingespeeld en opgenomen en de uitkomst is eigenlijk wel vrij anders. Stuk mooier als je het mij vraagt.

En idd Canadees (Montreal als ik me niet vergis)

Ik dacht dat ze van Toronto kwamen, maar maakt niet uit.

Geniale muziek, zal eens wat meer van hun moeten in huis halen denk ik.

4,5.

avatar van Cygnus
Mijn god, wat een heftige plaat. Log, moddervet en langzaam voortslepend zonder dat het een moment verveelt.

Flum
Ik ben hier ook wel erg benieuwd naar, vooral omdat ik de muziek van Aidan Baker geweldig vind. Stays Demons klinkt alvast heerlijk, een soort van shoegaze-drone. Gaat op de verlanglijst.

jeko
Drones zoals ik ze graag hoor, een 'echte' drummer en het was nog beter.

jeko schreef:
Drones zoals ik ze graag hoor, een 'echte' drummer en het was nog beter.

Op hun nieuwste, "Desire in Uneasiness", wordt voor het eerst echt gedrumd. Niet dat het mij veel uitmaakt, ik vind Touched werkelijk fantastisch klinken.

avatar van andnino
Niks Sunn 0)))! Dít is de duisterste muziek die ik ooit gehoord heb
Ik heb wel andere tracklengtes dan die hier vermeld staan... en het stamt uit het jaar 2002... heb ik de originele of de heropname?

fastpulseboy
vind het niet duisterder dan sunn O)))..........
Maar wel vredelijk lekker. Voor mij wel intenser en beter te behappen dan sunn O)))

avatar van andnino
Eigenlijk praat ik voor mijn beurt, want ik heb nog slechts één album van Sunn 0))) beluisterd dat ging me aanvankelijk de keel uithangen, maar van bijvoorbeeld Stays Demons word je gewoon mentaal moe. indrukwekkend!

jeko
andnino schreef:

Zie post Sietse

avatar van Mindshifter
Behoorlijk zwaar album. Voor de mensen die een iets toegankelijker Nadja willen; Desire in Uneasyness. Hun topplaat.

Mindshifter schreef:

avatar van Mindshifter
Sietse schreef:

Ik dacht juist dat dit hun topplaat was

Ik ook, maar let op mijn woorden; als je Affective Fields van het album Desire.. hoort, ben je om!

avatar van WILDE_FRANS
Sietse schreef:
Ik dacht juist dat dit hun topplaat was

Het komt niet eens in de buurt.

Sietse
Laat ik het anders zeggen.

Van al de albums die ik van ze heb gehoord (en dat zijn er toch wel behoorlijk wat) vind ik deze in de versie uit 2007 hun beste.

khonnor
deze is idd de beste, samen met radiance of shadows, wel te verstaan....

hun nieuwe coverplaat is ook best goed, vooral omwille van de geweldige versie van elliot smith's "needle in the hay"

Prachtig, ambientmetalnoise???? Ja die Aidan Baker maakt platen zoals een bakker broodjes bakt maar wel hele zware broodjes, deze lp (in een prachtige uitgave, mooi toch die platen zijn gewoonweg kunstwerken) is weer een prachtige plaat net zoals Radiance of Shadows, heb niet alles van hem (dan ben je failliet), ik heb er 4 incl. die coverplaat.,
Waarom staat Bodycage niet op MM, enfin zal ik zelf moeten gaan regelen. Bodycage is misschien wel zijn heftigste plaat.

Gallow
Erg zonde van Stays Demons, toch wel een misser op deze top plaat. Uitblinkers zijn Flowers of Flesh en het slotstuk van Incubation

Grootfaas schreef:

Waarom staat Bodycage niet op MM, enfin zal ik zelf moeten gaan regelen.

Heb het zelf maar even gedaan

avatar van mayhemblik
fastpulseboy schreef:
vind het niet duisterder dan sunn O)))..........

Khanate of Burning witch wel eens geprobeerd?
Brrrrrrrr, dat vind ik pas echt duister, aanrader!

avatar van Near
Leuk, dit. De eerste drie nummers hadden me echt volledig in hun ban - ik geloof dat ik een dik half uur gewoon voor me uit heb zitten staren, betoverd door het diepe geluid van dit album.

Jammer genoeg wist track 4 me niet zo zeer te boeien. Ik ben er nog niet volledig uit waarom.. ofwel is het gewoon een minder nummer, ofwel is het album in zijn geheel me net een tikkeltje te lang, ofwel is het omdat ik hoopte op een wending richting sfeervolle dark ambient na "Incubation_Metamorphosis" - die outro nodigt daar wel toe uit vind ik -, en voelde de "loodzware riff, bas en oerdrums"-formule een beetje als gemakzucht aan.

Nu, veel geleuter om niets eigenlijk, want dit is desondanks een zeer sterk album.