De laatste tijd me wat meer verdiept in het drone metal genre.....
en dit vind ik een van de fijnste platen in het straatje.....
heerlijk log, traag, dichtgesmeerd, maar toch melancholisch mooi.
de nummers zijn de zelfde maar het is totaal opnieuw ingespeeld en opgenomen en de uitkomst is eigenlijk wel vrij anders. Stuk mooier als je het mij vraagt.
Ik ben hier ook wel erg benieuwd naar, vooral omdat ik de muziek van Aidan Baker geweldig vind. Stays Demons klinkt alvast heerlijk, een soort van shoegaze-drone. Gaat op de verlanglijst.
jeko schreef: Drones zoals ik ze graag hoor, een 'echte' drummer en het was nog beter.
Op hun nieuwste, "Desire in Uneasiness", wordt voor het eerst echt gedrumd. Niet dat het mij veel uitmaakt, ik vind Touched werkelijk fantastisch klinken.
Niks Sunn 0)))! Dít is de duisterste muziek die ik ooit gehoord heb
Ik heb wel andere tracklengtes dan die hier vermeld staan... en het stamt uit het jaar 2002... heb ik de originele of de heropname?
Eigenlijk praat ik voor mijn beurt, want ik heb nog slechts één album van Sunn 0))) beluisterd dat ging me aanvankelijk de keel uithangen, maar van bijvoorbeeld Stays Demons word je gewoon mentaal moe. indrukwekkend!
Prachtig, ambientmetalnoise???? Ja die Aidan Baker maakt platen zoals een bakker broodjes bakt maar wel hele zware broodjes, deze lp (in een prachtige uitgave, mooi toch die platen zijn gewoonweg kunstwerken) is weer een prachtige plaat net zoals Radiance of Shadows, heb niet alles van hem (dan ben je failliet), ik heb er 4 incl. die coverplaat.,
Waarom staat Bodycage niet op MM, enfin zal ik zelf moeten gaan regelen. Bodycage is misschien wel zijn heftigste plaat.
fastpulseboy schreef: vind het niet duisterder dan sunn O)))..........
Maar wel vredelijk lekker. Voor mij wel intenser en beter te behappen dan sunn O)))
Khanate of Burning witch wel eens geprobeerd?
Brrrrrrrr, dat vind ik pas echt duister, aanrader!
Leuk, dit. De eerste drie nummers hadden me echt volledig in hun ban - ik geloof dat ik een dik half uur gewoon voor me uit heb zitten staren, betoverd door het diepe geluid van dit album.
Jammer genoeg wist track 4 me niet zo zeer te boeien. Ik ben er nog niet volledig uit waarom.. ofwel is het gewoon een minder nummer, ofwel is het album in zijn geheel me net een tikkeltje te lang, ofwel is het omdat ik hoopte op een wending richting sfeervolle dark ambient na "Incubation_Metamorphosis" - die outro nodigt daar wel toe uit vind ik -, en voelde de "loodzware riff, bas en oerdrums"-formule een beetje als gemakzucht aan.
Nu, veel geleuter om niets eigenlijk, want dit is desondanks een zeer sterk album.