Wishbone Ash - Live Dates Live (2023)

Label: Steamhammer

1. The King Will Come (7:45)
  2. Warrior (5:43)
  3. Throw Down the Sword (6:03)
  4. Rock N Roll Widow (5:50)
  5. Ballad of the Beacon (4:34)
  6. Baby What You Want Me to Do (6:44)
  7. The Pilgrim (9:31)
  8. Blowin' Free (5:47)
  9. Jailbait (6:36)
  10. Lady Whiskey (6:29)
  11. Phoenix (13:53)
avatar van liefkleinhertje
Het album Live Dates viert zijn 50e verjaardag en word hier in zijn geheel overgedaan (New York)
Dit deden ze ook op de 41e verjaardag (Chesterfield) genaamd Road Works vol 4 en van mij mogen ze want deze klanken zijn en blijven prachtig.

Mssr Renard
Ik ben al een tijdje wat minder met The Ash bezig. Toch brandt er altijd een liefdesvuurtje voor deze band.

Voor het gemak neem ik even aan dat deze liveplaat door de versie van Andy Powell is opgenomen en uitgebracht. Ik ben benieuwd.

Prachtplaat. "The King will come", "Warrior" en vooral het meeslepende "Phoenix" zijn mijn favorieten, en eigenlijk staat er geen enkel slecht nummer op.

Sikken Berend schreef:

Hoe kan je deze al beluisterd hebben? Is de plaat gelekt? Ik wacht nog een paar dagen voor het uit is.

Ik bedoelde eigenlijk het origineel van 50 jaar geleden.

Sikken Berend schreef:
Ik bedoelde eigenlijk het origineel van 50 jaar geleden.

Dan moet je even je stem hier weghalen en hier plaatsen: Wishbone Ash - Live Dates (1973) - MusicMeter.nl

Dan zetten we vrijdag deze plaat op en gaan we eens zien hoe goed ze nog na 50 jaar klinken (al is het alleen nog Andy Powell die mee doet).

Mssr Renard
Klinkt uiteindelijk erg mat. De tempo's klinken erg mat, alsof je een 45toeren single op 33toeren afspeelt. Het sleept heel erg en het klinkt erg machinaal. Niet losjes en energiek, maar heel 'perfect'. Daarbij is de stem van Andy Powell wel echt vervelend aan het worden. Hij is geen goede leadzanger maar zingt wel al meer dan 20 jaar alle leads, wat mij wel erg begint tegen te staan. Ik weet dat het argument 'de mannen zijn oud' erg valide kan zijn, maar als ik mag kiezen welke liveplaat ik van the Ash op zou zetten, dan kies ik niet deze, maar eentje uit de jaren '70.

Ik ben trouwens echt een erg groot liefhebber (geen fan), en draai de Ash al tientallen jaren, en hoe leuk het ook is om al mijn favoriete liedjes van de band te horen, ik kan dat maar met moeite aanhoren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Akkoord met mijn collega hierboven, binnen een goeie maand wordt zanger/gitarist Any Powell 74 jaar. Laat zang al een belastende job zijn, de combinatie met gitaar is dat nog meer, dus hiervoor kan ik nog begrip opbrengen. Het is inderdaad nogal sloom ingespeeld, het klinkt vaak ook zo, niet geholpen door een gebrek aan sfeer in die (kleine) zaal, Daryl’s House Club in Pawling, New York. Bekijk maar eens hun website. Wat ik het meest mis, zijn de dubbele zanglijnen, want Bob Skeat is vaak moeilijk te horen.

Zeven livealbums heb ik momenteel van Wishbone Ash. Ik verkies toch Live Dates I, II en III, alsook Hamburg (2007) en Londen (2009. Verdere info: New live album LIVE DATES LIVE out on 29 September 2023 – Wishbone Ash - wishboneash.com.