Van Halen - The Collection II (2023)

Label: Rhino

1. Good Enough (4:04)
  2. Why Can't This Be Love (3:47)
  3. Get Up (4:36)
  4. Dreams (4:53)
  5. Summer Nights (5:03)
  6. Best of Both Worlds (4:48)
  7. Love Walks In (5:10)
  8. 5150 (5:43)
  9. Inside (5:01)
  10. Mine All Mine (5:14)
  11. When It's Love (5:39)
  12. A.F.U. (Naturally Wired) (4:30)
  13. Cabo Wabo (6:59)
  14. Source of Infection (4:01)
  15. Feels So Good (4:31)
  16. Finish What Ya Started (4:25)
  17. Black and Blue (5:26)
  18. Sucker in a 3 Piece (5:52)
  19. Poundcake (5:12)
  20. Judgement Day (4:38)
  21. Spanked (4:52)
  22. Runaround (4:21)
  23. Pleasure Dome (6:57)
  24. In 'n' Out (6:04)
  25. Man on a Mission (5:03)
  26. The Dream Is Over (3:59)
  27. Right Now (5:21)
  28. 316 (1:29)
  29. Top of the World (3:54)
  30. The Seventh Seal (5:18)
  31. Can't Stop Lovin' You (4:07)
  32. Don't Tell Me (What Love Can Do) (5:55)
  33. Amsterdam (4:45)
  34. Big Fat Money (3:57)
  35. Doin' Time (1:44)
  36. Aftershock (5:27)
  37. Strung Out (1:29)
  38. Not Enough (5:12)
  39. Take Me Back (Déjà Vu) (4:42)
  40. Feelin' (6:35)
  41. A Apolitical Blues (3:51)
  42. Baluchitherium (4:05)
  43. Crossing Over (5:05)
  44. Respect the Wind (5:47)
  45. Humans Being (5:08)
  46. It's About Time (4:15)
  47. Up for Breakfast (4:58)
  48. Learning to See (5:16)
avatar van vielip
Alle Sammy albums plus extra nummers van soundtracks en Japanse releases zo te zien. Gaat me een beetje te ver om dit voor die laatste 6 nummers in huis te halen. Wie weet als ie over een tijdje ergens in de uitverkoopbak ligt Hopelijk is dit een voorbode dat ze de Van Hagar periode eindelijk eens als heruitgaven op de markt gaan brengen. Dat gerucht hoorde ik namelijk van Michael Anthony een tijdje terug.

vielip schreef:

Deze Collection zijn de remastered heruitgave van de VanHagar periode in 1 bundel. Los worden ze dus niet uitgegeven als je dat bedoeld.

avatar van iggy
Ik kijk hier wel naar uit. Mits het natuurlijk ook goed gedaan is. En dan met name OU812 vind ik knap waardeloos klinken. En 5150 is een wat iel geluid.
Hopelijk komt A Different Kind of Truth ook nog eens aan de beurt.

OzzyLoud schreef:

Nog niet maar wat ik begrepen heb komen ze sowieso op vinyl allemaal opnieuw uit. Alleen waar en wanneer is nog niet bekend. Maar zoals de laatste jaren zo'n beetje de standaard procedure is geworden zal eerst wel een boxset uit komen en dan een jaar erna alles los van elkaar.

vielip schreef:

De collection II komt op een gevoelige datum uit, namelijk 6 oktober. Dat is dan exact 3 jaar na het overlijden van Eddie Van Halen. Als eerbetoon bedoeld maar ik vind het niet zo netjes.

avatar van gigage
Wat is de collection l ?

Ah, digital only.

avatar van gigage
Leuk hoor die remasters. In de streamingsdienst van keuze kun je deze ook random afspelen waarbij het geluid op een consistent niveau blijft itt het zelf maken van een playlist. Zodoende kom je er ook achter dat het gitaarwerk op Balance boven de rest uitstijgt. Dat kan niet gezegd worden van de bijbehorende lyrics ( Amsterdam, big fat money) maar daar luister ik wel omheen.

De go to track is misschien wel het instrumentale Respect The Wind die ik wel op tape had maar niet eerder op een CD copy ben tegengekomen.

avatar van OzzyLoud
Er is lang naar uitgekeken naar deze boxset. Want de Sammy periode is lang genegeerd door het VH kamp.
De eerste remastered uitgave van het Dave tijdperk kwam al uit in het jaar 2000 (uitgave warner bros.). Daar kwam de Collection uit 2015 (uitgave rhino) nog eens overheen. Nu het zover is valt het me toch een tikkeltje tegen. Niet zozeer in uitvoering, die is wel ok. Het klinkt allemaal iets voller, het nr Poundcake bijvoorbeeld krijgt een ietsie symphonischer karakter. Het album OU812 is het meest gebaat bij deze upgrade maar blijft toch behelpen. Daar zou je eigenlijk het helemaal opnieuw voor moeten opnemen.
Wat me echt stoort is dat er een 5e plaat is toegevoegd onder de naam "Rarities". En dan ook nog s periode 1989-2004. Dat klopt gewoon niet, A Apolitical Blues stamt uit 1988. En zo rare is het ook niet, het zijn allemaal tracks die officieel zijn uitgebracht en een beetje fan heeft ze dan ook allang in huis. Dat bv Baluchitherium alleen op de Europese cd uitgave is uitgebracht en niet in Amerika maakt het niet echt rare. Je zou erom kunnen lachen als je weet dat Baluchitherium en A Apolitical Blues op Spotify wel gewoon op de reguliere uitgave staan..........De enige track die je als "rare" zou kunnen betitelen is Respect The Wind. Die is alleen verkrijgbaar geweest op de Soundtrack van de film Twister.
Verder is de aankleding zeer mager, veel remastered uitgaves van andere grote bands hebben vaak booklets bijgeleverd met bv de tijdgeest/achtergrond waarin het destijds gemaakt werd. Informatie die echt wat toevoegd. Dat ontbreekt hier volledig.
Conclusie; het remasteren van de muziek is wel ok, maar de info/aankleding niet.

avatar van vielip
Ik vind die 5e lp dus wél interessant. Ja het klopt dat de meeste nummers al ergens te krijgen waren. Alleen nog nooit op lp! En dat is toch wel gaaf vind ik persoonlijk. Zeker om ze zo bij elkaar op 1 schijf te hebben. Met name de 3 destijds nieuwe nummers die op de dubbel cd Best of both worlds staan vind ik erg de moeite waard. Om over Human's being nog maar te zwijgen.

vielip schreef:

Ja ok, als je het zo bekijkt. Heb je dan toch de boxset gekocht?
Want in je eerste bericht vond je het toch te ver gaan om het daarvoor aan te schaffen.

Heb 'm inmiddels in huis inderdaad. Kon het niet laten

hahaa, top!

avatar van RonaldjK
Vlog / recensie van de box door Phil Aston. Hij beperkt zich tot de cd-versie, waar ze de originele hoezen op cd-formaat hebben verkleind. Zeker voor de binnenhoezen geldt dus dat menig fan een leesbrilletje nodig zal hebben. Ikke bijvoorbeeld.