Éilís Kennedy - Westward (2016)

1 stem

Ierland
Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. John O' Dreams (3:31)
  2. An Tull (2:45)
  3. The Elk River Blues (4:56)
  4. Pe in Eirinn I (3:32)
  5. Cailin Mo Runsa (3:10)
  6. The Hills of Isle Au Haut (3:06)
  7. Highway Mack (3:44)
  8. The Flannel Red (6:47)
  9. The Saucy Sailor (3:44)
  10. Will You to the Indies (2:44)
  11. Going Home (4:15)
avatar van potjandosie
het 3e album van de Ierse zangeres Eilis Kennedy, waarvoor zij afreisde naar Santa Cruz, Californië. vandaar de titel "Westward". na 10 jaar hernieuwde zij op die plek de samenwerking met William Coulter en Barry Phillips (cellist), met wie zij reeds eerder samenwerkte op haar 1e 2 albums, die in Ierland en daarbuiten goed werden ontvangen. beide heren zijn zeer ervaren muzikanten, arrangeurs, producers en actief als uitvoerend artiest. William Coulter is een Amerikaanse "fingerstyle" gitarist die zich sinds de begin jaren 80 heeft toegelegd op het maken van traditionele muziek met name Keltische. een man met een grote staat van dienst, die zelf ook vele albums op zijn naam heeft staan.

Eilis Kennedy debuteert op dit album met 2 eigen songs "Highway Mack" en "The Flannel Red" en dat gaat haar goed af. de overige nummers zijn geschreven door o.a. Bill Cadick, Gordon Bok en Donald Ross. het album is verder gevuld met traditionals. een drietal nummers (2, 4 en 5) worden in "Gaelic" gezongen met de prachtstem van Eilis Kennedy. "Will Ye Go to the Indies, My Mary" gebaseerd op een gedicht van de beroemde Schotse dichter Robert Burns is 1 van de hoogtepunten met spel op de harp van de Schotse Shelley Phillips. het album wordt fraai afgesloten met "Going Home" een melodie van Dvorak en tekst van Williams Arms Fisher. "Westward" voelt voor de luisteraar als een liefdevol, warm bad. je hoeft niet perse een liefhebber van folk muziek te zijn om dit album te waarderen. de opvolger van dit album "So Ends This Day"uit 2020 sla ik net iets hoger aan.

album werd geproduceerd door Eilis Kennedy en William Coulter, opgenomen in de Bear Creek Recording Studio in Santa Cruz, CA, additionele opnames vonden plaats in de Wind River Studio, Santa Cruz, Ca en Stuidio Mhic an Daill, Dingle, Ireland.

de muzikanten op dit album:
William Coulter: guitar
Barry Phillips: cello