Norma Waterson - The Definitive Collection (2006)

1 stem

13. The Outlandish Knight
  14. Meeting Is Pleasure
  15. Ain't No Sweet Man Worth the Salt of My Tears
avatar van potjandosie
snuffelde een jaar of 5 geleden in een platenzaak rond, toen ik tegen dit album aanliep. de afbeelding van de vrouw op de hoes intrigeerde me. een oudere dame met een "gypsy look" die mij leek aan te kijken met een ietwat getekend gelaat en liefdevolle ogen. besloot dit album aan te schaffen en zo ontstond mijn liefde voor Norma Waterson. bijkomend voordeel was, dat de muziek op dit album mij aanspoorde om op zoek te gaan naar haar werk met de tot dan toe voor mij onbekende Engelse folkgroep The Watersons. hun a-capella album "Frost & Fire" blies mij omver en zo ontstond mijn liefde voor de muziek van dit unieke gezelschap afkomstig uit Kingston upon Hull (Yorkshire). los van de reeks geweldige albums met The Watersons, maakte zij later 6 albums met de groep Waterson;Carthy, die behalve haar gevormd werd door haar man Martin Carthy en hun dochter Eliza Carthy. met de laatste maakte zij 2 albums. Norma Waterson maakte eveneens 3 zeer fraaie solo albums, die hier op MuMe staan vermeld. deze verzamelaar met uitvoeringen van haar als solo artiest, als lid van Waterson:Carthy en The Watersons is een prima instapper om kennis te maken met het oeuvre van deze geweldige zangeres. "Grace Darling" is een track van het album "A True Hearted Girl" uit 1977, dat zij samen met haar zus Elaine (Lal) maakte. 15) Ain't No Man Worth the Salt of My Tears" is een niet eerder uitgebrachte live track van Waterson:Carthy. onder de muzikanten op dit album bevinden zich o.a. Eliza Carthy, Martin Carthy, Lal Waterson, Richard Thompson, Oliver Knight, Saul Rose, Tim van Eyken etc.

Norma Waterson was een hele grote dame van de Britse volksmuziek.
15 augustus 1939 - 30 januari 2022
R.I.P.