Josh Gray - Walk Alone (2023)

Roots
Uitgebracht in eigen beheer

1. Radio Stations (2:39)
  2. Walk Alone (3:19)
  3. Tiny Wooden Crosses (5:04)
  4. Travelin' in My Mind (3:41)
  5. Cheyenne (5:57)
  6. Money or Blood (3:43)
  7. She Thinks the World of Me (2:36)
  8. Back East (4:16)
  9. Mystic Queen (3:47)
  10. Building Paradise (5:12)

met Morgan Conners

Great album with great lyrics.

Love this album, followed the proces from the beginning on facebook where Josh had his weekly livestreams.
This man goes all the way .
So we had the chance to see his new songs being a patreon member and I must say I am impressed by what it finally became, a super good album.
Josh writes about what he feels and you can hear that, this album is a real gem.

avatar van Renoir
Bram van den Berg en Gerdien: ik zie dat Josh jullie bedankt (a very special thank you) in het boekje bij de cd.

Weten jullie wanneer we Josh in Nederland kunnen zien optreden?

Renoir, Josh is van plan om volgend jaar naar Europa te komen. We duimen ervoor, het is echt de moeite waard:-)

avatar van Renoir
Gerdien schreef:

Dat is fantastisch nieuws, dank! Ik verheug me er nu al op!

avatar van Tonio
Lovende recensies, maar na een eerste luisterbeurt ben ik niet overtuigd.

Oké, er staan best wel lekkere songs op (zoals Tiny Wooden Crosses, Cheyenne, Back East en Building Paradise), maar ook een aantal fillertjes. En het agressieve Money or Blood vind ik zelfs een heuse mispeer.

Ik zal het later nog wel eens beluisteren, maar er zijn andere jonge concurrenten (zoals William Prince, Aaron Boyd, Cody Jinks, Zach Bryan, Sam Burton), die echt veel betere muziek in deze hoek maken.

avatar van Uncle Bulldog
Deze beste man doet mij op de één of andere manier aan Lee Clayton denken. Als iemand deze vergeten geweldenaar tenminste nog kent...

avatar van Tonio
Jazeker!

Bert_Kr
Prachtig album, gevarieerd, en heel muzikaal. Jammer dat ik zijn stem niet erg lang kan verdragen, en ook jammer dat hij niet meer doet met zijn stem wat betreft opnametechnisch, meerlagigheid en duetten. Puur is niet altijd beter.

avatar van potjandosie
als americana/roots liefhebber benieuwd naar dit album van de mij onbekende Josh Gray. de man is momenteel bezig met een tournee in het NL clubcircuit. 22 mei a.s. zal ik een concert van hem bijwonen in het Witte Kerkje, Terheijden, waarbij hij als trio een akoestisch optreden zal geven met de Nederlandse muzikanten Janus Koolen en Nathalie Schaap.

zoals zo vaak zullen er na afloop van het concert waarschijnlijk cd's of LP's worden aangeboden. begrijp dat de voorganger van dit album, zijn debuut "Songs of the Highway" (2019) eveneens het beluisteren waard is.
wordt vervolgd.