Taste of Joy - Trigger Fables (1995)

1 stem

6. Go (3:44)
  7. Dear John (3:14)
  8. Lying (3:09)
  9. Went to Jail (3:31)
  10. Afraid of Falling (3:14)
  11. Loaded (3:45)
  12. Blood Divine (4:22)
avatar van jorro
Wie van luchtige vrolijke alternative/indierock houdt is bij dit album aan het juiste adres. Nergens wordt een vuurtje aangestoken. Alle nummers blijven netjes tussen de lijntjes. Zangeres Michele Gould kan zonder stemverheffing boven de muziek uitkomen.

Dat klinkt misschien alsof het een saai album is, maar zo ervaar ik het niet. Het is een album voor de rustige zondagochtend. Ik las ergens dat er een vleug shoegaze in de muziek zit. Ik kan het echter niet ontdekken.

Over de band die het gemaakt heeft is weinig meer bekend dan dat ze uit Canada komt. Ik neem toch aan dat ze niet meer bestaat aangezien er na dit album niets meer is uitgebracht op twee EP’s na in 1996.. De muziek op dit album mag dan geen top of the bill zijn, er zat denk ik wel potentie in de band.

Ik kan geen uitschieters vinden, niet in positieve en niet in negatieve zin. Bijzonder is wel het akoestische So Long.