eerste kennismaking met de muziek van de uit Kentucky afkomstige Tyler Childers, onderdeel van een stroming nieuwe "alt.country" muzikanten zoals Brent Cobb, Cody Jinks, Chris Stapleton, Colter Wall, Wiliam Prince, Sturgill Simpson, Daniel Young etc.
naar mijn mening geen traditionele country maar eerder een mix van alt.country, folk en vleugjes blue grass en (lichte) rock 'n roll. slechts 7 songs op dit album, waarvan hij er 5 zelf schreef plus een fraaie cover de ballad "Help Me Make It Through the Night" (Kris Kristofferson) met een fraai uitwaaierende lead gitaar partij van Jesse Wells en fijne pedal steel klanken en een nummer "Space and Time" van de eveneens uit Kentucky afkomstige singer/songwriter Shaina (S.G.) Goodman, dat mij nieuwsgierig maakt naar haar solo albums.
een 3-tal up-tempo nummers (1,3 en 5), waarvan het aanstekelijke "Percheron Mules" met een koortje met o.a. Ronnie McCoury (zoon van de vermaarde bluegrass muzikant Del McCoury) die op dit nummer tevens mandoline speelt het meest bekoort. de bluegrass invloeden zijn hier niet ver weg.
van de 4 ballads steekt "In Your Love" er boven uit. "Space and Time" met een riedelend orgeltje heeft een soort van aangename 70's vibe.
Tyler Childs klinkt bezield op deze 7 hoorbaar met passie gespeelde nummers en zijn ietwat gruizige, rauwe stem past goed bij het songmateriaal. benieuwd naar zijn overige albums. zijn eveneens uit Kentucky afkomstige singer/songwriter collega Aaron Boyd maakte met "Coming Undone" (2023) eveneens een prima album in dit genre.
Album werd geproduceerd door Tyler Childers & The Food Stamps
Recorded at Dragline Studios, Huntington, West Virginia & Fat Baby Studios, Whitesburg, Kentucky & The Tractor Shed, Madison, Tennessee