Jorja Smith - Falling or Flying (2023)

R&B
Label: FAMM

1. Try Me (3:33)
  2. She Feels (3:12)
  3. Little Things (3:24)
  4. Flights Skit (0:17)
  5. Feelings (3:57)

met J Hus

6. Falling or Flying (3:24)
  7. Go Go Go (2:25)
  8. Try and Fit In (1:56)
  9. Greatest Gift (3:12)

met Lila Iké

10. Broken Is the Man (2:12)
  11. Make Sense (2:21)
  12. Too Many Times (2:38)
  13. Lately (2:07)
  14. BT69 JJY (0:25)
  15. Backwards (3:44)
  16. What If My Heart Beats Faster? (4:52)
  17. Lately Remix * (2:06)

met Craig David

18. Greatest Gift [Camp Habitat Remix] * (3:39)
  19. Backwards [Dirty Danger Remix] * (2:21)
  20. Greatest Gift [Groove Chronicles Broken Soul Refix] * (2:57)
  21. Make Sense [Todd Edwards Remix] * (5:30)
  22. Little Things x Gypsy Woman [L Beats Mashup] * (2:11)
  23. Little Things [Floating Points Remix] * (4:42)
  24. Little Things [Nia Archives Remix] * (2:40)
avatar van davevr
Dit is zo hard falling or flying dat ik niet kan beginnen.
Soms klinkt het super en dan krijg je deze poëtische verse van J Hus

In my feelings, I’m feeling my sorrow
I want you today, I want you tomorrow
I want you to stay, I’m not gonna borrow
I’ll steal you forever, I’ll take you Morocco
Me and you together, you’re driving me loco
I want to be with you, I don’t want to be solo
J Hus aka Elle Zolo
When you call me I’ll be there coming pronto

Dat kan mijn brein niet aan.
Ik stel voor dat je dit online luistert en dan kan je een playlist samen stellen van 8 goede nummers. Er zitten ook net teveel downtempo nummers in. Die brengen de vaart uit het album en mevrouw Smith zingt net te gezapig om impact te hebben en het omhoog te heffen. Het tielnummer is hier, imo, het beste. Daar vliegt ze in een soort Sade vibe boven alles uit.

avatar van Mjuman
Na een tweede beluistering ben ik enigszins geneigd te denken dat de hoes a giveway is: Jorja poseert als een soort diva, in vol ornaat - zij het zonder paard - redelijk pretentieus. Dan zou je denke er komt wat - en dat valt nou net een beetje tegen.

Waar Lost & Found me erg hoopvol stemde, Be Right Back die lijn redelijk doortrok, vond ik eigenlijk die remake van Rose Rouge (St Germain, ultieme lounge lizzards) een weinig gedurfde keuze en dit album vind ik ook meer mainstream; met name de zang vink ik erg obligaat, routineus. Kun je met een beetje goede wil nog zeggen dat Lost & Found een zekere erotische spanning heeft, klinkt dit album eerder als afhaalseks afgeleverd door Thuisbezorgd.

avatar van Reijersen
Lost & Found was een album dat door velen positief werd ontvangen. Mij kon het niet helemaal overtuigen, dus toen ik zag dat Jorja Smith weer een nieuwe plaat had wilde ik haar nog wel een nieuwe kans geven. Helaas is de conclusie al snel dat dit Falling or Flying nog een pak minder is dan het eerder benoemde Lost & Found. Dat komt vooral omdat op één of andere manier de zang me niet aan staat. Het stemgebruik, of hoe het in de sound is gemixt valt me erg tegen. Of misschien is Jorja gewoon een matige zangeres? (let op dit is een vraag)
Buiten dat is het productioneel te makkelijk, te weinig verrassend. Het hele album lijkt nog meer voor de massa/mainstream dan Lost & Found al was. Er zitten gewoon weinig spannende keuzes op dit album. Nergens wordt een risico genomen, dat hoor je aan alle nummer af. Jorja Smith en ik hebben dus duidelijk geen goed muzikaal huwelijk.

avatar van jordkaka
Jorja Smith bezocht in de Eventim Apollo in Londen. Was een enorm gevarieerd concert. Dit album vind ik met wat uitzonderingen niet haar beste werk, maar het concert had veel van de vorige albums.