Tulus - Biography Obscene (2007)

Noorwegen
Label: Indie

1. Prelude (2:50)
  2. Natal Day (4:20)
  3. Stories Untold (4:58)
  4. Victim (4:15)
  5. Chamber's Disgust (2:40)
  6. Allow No Light (3:23)
  7. Morbid Curiosity (3:02)
  8. Demise (3:30)
  9. Biography Obscene (3:19)
  10. Torches Quenched (2:38)
Sammael
Leuke plaatje dit. Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van Black Metal (waar Tulus onder wordt geschaard), maar dit is dan ook Black Metal met een twist. Zo wordt er gebruik gemaakt van ongebruikelijke instrumenten als violen, piano's en een saxofoon, en ook worden de mannelijke vocalen zo nu en dan afgewisseld met vrouwelijke. Die vrouwelijke vocalen komen helaas niet zo goed uit de verf (in het titelnummer zijn ze bijvoorbeeld vrij irritant), maar de onorthodoxe instrumenten voegen wel wat toe. Ze worden gelukkig met gepaste mate gebruikt, waardoor ze nergens de boventoon voeren maar wel de nummers van een extra "touch" voorzien. Dit alles zorgt gewoon voor een goede luisterervaring.

Ik zal dit album voorlopig nog wel even draaien. Ik geef hem om te beginnen 3,5*, maar dat gaat misschien nog omhoog.