Gorenette Coleman - Tomorrow I'll Be Festerin'! (2023)

geen stemmen

Jazz / Metal
Label: Putrefactive

1. Tomorrow I'll Be Festerin'! (1:04)
  2. Blood Inside (2:01)
  3. Brains and Cement (1:10)
  4. Indifference (1:46)
  5. Killin' (1:42)
  6. Bemoaning (2:02)
  7. In Pain (0:52)
  8. Turned Inside Out (2:37)
  9. Headless (2:12)
Mssr Renard
Wat moet ik me hierbij voorstellen B.Robertson? Freegrindcore? Ik zou het moeten opzetten. En wat is nou kwartier? Is dit misschien iets voor WVTRVE?

avatar van exsxesven
Zo op het eerste gehoor toetert deze iets lekkerder weg dan de voorganger. Gorenoise + grindcore + freejazz zo ongeveer. Moet bij vlagen weleens denken aan een plaatje dat ik zelf inmiddels 15 jaar geleden maakte, dat is wel weer grappig.

avatar van Kos
Kos
LOL @ de naam.

Glitch
ew

avatar van B.Robertson
Mssr Renard Free Jazz, Goregrind, Gorenoise, zit momenteel op een gemiddelde van 3,77 uit tien ratings op RYM. In eerste instantie vond ik zijn debuut leuker maar na twee keer draaien kan ik er wat meer mee. Hier heeft hij er drie muzikanten omheen verzameld al hoor ik die bassist amper; die slaat het tweede nummer aan en die drums klinken klinisch. Dat debuut heeft net wat meer body en inderdaad, na slechts een kwartier kan dat er ook nog wel even achteraan. Inmiddels ook op CD uitgebracht zo te zien.

Something Smells!! | Gorenette Coleman - gorenettecoleman.bandcamp.com

Mssr Renard
Ik kan zelf niets met grindcore en de subgenres van grindcore (zelfs niet Napalm Death), dus laat deze aan mij voorbijgaan, want een cijfer hier aanhangen is niet representatief voor de muziek.

Ik vond het wel (ergens) grappig, want met Ornette Coleman heb ik vaak ook wat moeite. Te free voor mij. Ik ben benieuwd wie zowel Ornette als Gorenette kan waarderen.

Je zou wel kunnen zeggen dat de hoes wat respectloos kan overkomen, maar grind is natuurlijk ook om te shockeren. En dat lukt deze artiest al direct.

avatar van B.Robertson
Deze heb ik bij Discogs' latest grindcore-additions vandaan en niet onder new and notable op Bandcamp bespeurd. Verder gespecificeerd als goregrind, experimental. Wellicht dat het enig raakvlak heeft met Tantric Bile - Befoulment​!​!​! van vorig jaar, waar de man achter Effluence bij betrokken is op hetzelfde label. Dacht niet dat dat label eerder zo'n expliciete hoes uitgebracht had en jammer dat Gorenette dat nodig had.

B.Robertson schreef:

Slimme manier om nieuwe releases te ontdekken. Ik heb het idee dat 'new and notable' bij Bandcamp niet altijd oplevert wat je zoekt, en misschien wel betaald wordt door artiesten of labels (ik ben slecht van vertrouwen).

avatar van B.Robertson
Als derde optie uploads van Youtube specificeren zoals bv. zoekterm doom metal 2023, en als ik een beetje bij ben filteren tot een bepaald tijdstip, en altijd even gedeeltelijk luisteren, het een wat langer dan het ander.

Mssr Renard
Ik gebruik meestal echt gewoon Bandcamp (de tags die bands zelf toekennen vind ik goud). Youtube blijf ik echt ver vandaan, ik kan er maar niet mee overweg (ik ben wel op wat artiesten geabonneerd voor het kijken naar live-video's). Maar discogs echt inzetten om nieuwe releases te ontdekken heb ik (nog) niet geprobeerd. Aan Soundcloud heb ik in elk geval niets, wat die is niet album- maar liedjes-gebaseerd. Ik luister geen losse liedjes.

Maar nu maar weer snel terug naar het reviewen van deze plaat. Ik ken geen ander voorbeeld van een fusie van grindcore en freejazz. Dus misschien overwint mijn nieuwsgierigheid het van mijn gezonder verstand, en zet ik deze eens op.

Mssr Renard schreef:
...Youtube blijf ik echt ver vandaan, ik kan er maar niet mee overweg (ik ben wel op wat artiesten geabonneerd voor het kijken naar live-video's)...
YouTube heeft mij al eens aan mooie suggesties geholpen. De laatste tijd krijg ik soms een korte reclame tussendoor (ergens moeten ze het van doen), maar verder is er niets moeilijks of verkeerds aan. Ik probeer wel altijd de albums bij de officiële artiest of platenmij te pakken te krijgen (lukt niet altijd).

avatar van ZAP!
Het hangt er van af. Obscure metalplaten die nergens te vinden zijn (of wel, maar dan voor belachelijke prijzen), die wil ik nog wel eens luisteren via een fanaat die het geupload heeft*. Torrents doe ik al heel lang niet meer aan en ik weet niet eens wat soulseek is (hoef ik ook niet te weten hoor). Suggesties zijn niet altijd spot on, klopt, maar die kan je dan ook heel snel weer skippen.

* Zo kwam ik bv. aan Faxed Heads 'Exumed at Birth'. En niet veel later was die ook officieel te beluisteren op YT...

-edit- O, haal je je bericht ineens weer weg Mssr Renard? Ik laat 'm lekker staan.

avatar van ZAP!
Ik ben niet zo van de PMs en had hier net m'n zegje al gedaan. Maar als je daar via PM nog op gaat reageren, zal ik wel een uitzondering maken.